Dr. Ronald Weikl:
“Orvosként felfordul a gyomrom, mert tudom, hogy egyetlen olyan tanulmány sincsen, ami tudományosan bebizonyítaná, hogy a maszkok aktívan vagy passzívan védelmet nyújtanak. Viszont több tíz tanulmány van, ami bizonyítja, hogy mennyire veszélyes a maszkhordás.”

Riporter:
“Az egyiket te magad csináltad.”

Dr. Weikl:
“Igen, gyerekekkel végeztünk egyet. Ennél a tanulmánynál láttuk, hogy egy percen belül a CO2 koncentrációja a belélegzett levegőben átlagosan több mint 6-szorosára emelkedett. A gyerekek ezáltal állandó terhelésnek vannak kitéve. Ez az egyik téma. A kevesebb oxigén és a CO2 visszalégzése anyagcserezavarokat okoz. A legrosszabb az egészben, hogy az összes tanulmány azt mutatja, hogy a maszkhordás semmi eredményt nem hoz, különösen egy teljesen új tanulmány az elismert szakfolyóiratban, a “Breath Research”-ben, ami azt mondja, hogy a maszk semmit nem ér és soha többé ne legyen semmiféle ajánlás semmilyen pandémia esetén. És ennek ellenére ezek a korrupt politikusok mégis ezt követelik. Ez sokkoló számomra. És azt kell mondanom az embereknek, hogy kérlek benneteket, emlékezzetek arra, hogy ne tegyetek olyasmit, aminek semmi értelme, csak az egészségeteket veszélyeztetitek. Mindenkinek joga van védeni az egészségét. És ezért azt mondom, hogy emberek, ne engedjétek ezt tenni magatokkal. Pont.”

Riporter:
“Ez lett volna a következő kérdésem, hogy te továbbra is orvosként, apaként és privát emberként is azt kérnéd minden embertől, hogy kérdőjelezzék meg a maszkhordás értelmét?”

Dr. Weikl:
“Természetesen. Az MWGFD-kollégám (Az MWGFD prof. Bhakdi egyesülete), prof. Haditsch még azt is mondja, hogy tulajdonképpen mindenkit egészségügyi szempontból meg kellene vizsgálni, hogy képes-e maszkot hordani. A munkavédelemben korábban ez így is volt. Most meg gyerekeknek ajánlják! Milyen beteg dolog ez!”

Biró Éva