Moszkva, 2023. augusztus 16. szerda (MB)

Az Egyesült Államok új világjárványt tervez előidézni, hogy konszolidálja megingott hatalmi rendszerét, és megerősítse hegemóniáját a világ fölött  – tűnik ki abból a jelentésből, melyet Igor Kirillov altábornagy, az orosz Sugárzási, Vegyi és Biológiai Védelmi Erők főnöke tett közzé szerdán Moszkvában.

“Nem zárjuk ki, hogy az Egyesült Államok úgynevezett védekező technológiákat használ támadó célokra, valamint biológiai természetű válsághelyzetek létrehozásával elősegítse a világ felett gyakorolt globális kormány hatalmát” – mondta Kirillov, a Magyar Békekör tudósítása szerint.

Az új világjárványt vírusmutációkkal készülnek előidézni a 2023. júliusban megalapított amerikai Pandémia Készültség és Reagálási Politika Hivatala (Office of Pandemic Preparedness and Response Policy) révén.

A hivatal vezetésével az Egyesült Államok elnökének különleges asszisztensét, valamint a Nemzetbiztonsági Tanács globális egészségügyi biztonságért és biológiai védelemért felelős vezető igazgatóját, Paul Friedrichset, a légierő nyugalmazott vezérőrnagyát bízták meg.

“Egyértelmű tendencia” mutatható ki arról, hogy a Pentagon érdekszférájához tartozó kórokozók, mint amilyen a COVID-19, a madárinfluenza, az afrikai sertésinfluenza, világjárványt idéznek elő, melynek haszonélvezői az amerikai gyógyszergyárak.

Az orosz védelmi minisztérium újabb három névvel egészítette ki azoknak a névlistáját, akik szerepet játszottak az Ukrajnában üzemeltetett amerikai biológiai fegyverek kifejlesztésében. Felvették a névjegyzékbe Ljudmila Csernyenkót, az Ukrán Egészségügyi Minisztérium Közegészségügyi Központjának főigazgatóját; helyettesét Alekszandr Mackovot; és Natália Dudkót, az Ukrán Tudományos és Technológiai Központ (STCU) korábbi projektkoordinátorát és vezető szakértőjét, aki az elmúlt 25 év során több mint 250 projektet koordinált a központban különböző területeken.+++

Kiadta: Magyar Békekör