Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy Ausztriában az elmúlt egy évben nagyon furcsa események történtek, például Sebastian Kurz, a Young Global Leader-jelölt kancellár, aki valami gyenge ürüggyel eltűnt a politikai színtérről, és helyére Alexander Schallenberg lépett (dettó, gyenge ürügy), akit gyorsan Karl Nehammer váltott fel.

Aki legalább egyszer már "volt Covidos", amit mi kódként értelmezünk. Ausztria végül a legdrákóibbnak tűnő oltástörvényt hozta meg, csakhogy azt nem igazán hajtották végre. Végül elvetették. Összességében furcsa eseménysorozat.

Ausztria hónapokig tartó felfüggesztés után hivatalosan is eltörli a COVID oltási kötelezettséget ANDREAS WAILZER & DOROTHY CUMMINGS McLEAN a LIFESITE NEWS részére. A törvényt eredetileg tavaly novemberben fogadták el, és eredetileg 2022 februárjában kellett volna hatályba lépnie.

Johannes Rauch, Ausztria egészségügyi minisztere Screenshot/YouTube


BÉCS, Ausztria (LifeSiteNews) -Ausztria egészségügyi minisztere kijelentette, hogy júliusban eltörlik azt a vitatott törvényt, amely minden felnőttre rákényszeríti a COVID-oltást.

Johannes Rauch miniszter ezt egy mai sajtótájékoztatón jelentette be. A törvényt eredetileg tavaly novemberben fogadták el, és eredetileg 2022 februárjában kellett volna hatályba lépnie. Technikai problémák és a hivatalos kötelező védőoltási bizottság újraértékelése után azonban máig felfüggesztették.

Herwig Kollaritsch, a kötelező védőoltásokkal foglalkozó bizottság négy tagjának egyike szerint ahelyett, hogy a mindenki számára kötelező oltásokról tárgyalnának, bizonyos csoportok, például az idősek kötelező oltását kellene megfontolni.

Bár a törvényt felfüggesztették, bármikor újra életbe lehetett volna léptetni és végrehajtani, és sok kommentátor úgy vélte, hogy erre idén ősszel kerülhet sor, amikor a COVID esetszámai valószínűleg ismét emelkedni kezdenek. A törvény teljes eltörlésével azonban a kötelező védőoltást nem lehet majd ilyen gyorsan bevezetni. Az osztrák parlamentnek új törvényt kellene elfogadnia, amelyet az osztrák szövetségi tanácsnak kellene jóváhagynia. Ez a folyamat általában legalább néhány hetet vesz igénybe.

Az osztrák egészségügyi miniszter azzal indokolta a törvény eltörléséről szóló döntést, hogy 2021 novemberében, amikor a törvényt eredetileg elfogadták, egészen mások voltak a körülmények, mint ma. Akkoriban a Delta volt az uralkodó változat, és Rauch állítása szerint a kórházak a túlterheltség határán álltak.

Azt is kijelentette, hogy a kötelező oltás senkit sem fog beoltatni, és idézett egy felmérést, amelyben az osztrákok 13%-a azt mondta, hogy soha nem oltatná be magát COVID oltással, még akkor sem, ha büntetéssel fenyegetnék.

Rauch elismerte továbbá, hogy a törvény és a róla szóló vita mély szakadékot okozott a társadalomban, a vállalkozásokban és a családokban. Hozzátette, hogy sok más probléma, például az ukrajnai háború, az infláció és az energiaválság is feszültségekhez vezet a társadalomban. Ezért az elkövetkező hónapokban és években nagyobb szolidaritásra és összetartásra lesz szükség.

Rauch azonban azt is kijelentette, hogy a COVID elleni intézkedések között továbbra is megmaradnak a maszkok, a tesztek és a védőoltások.

 

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy elismerte, hogy "a járvány" pszichológiai károkat is okozott, különösen a gyermekek és a serdülők körében.

Ez azonban talán nem az utolsó szó. A Szent Bonifác Intézet Alexander Tschugguel, a törvény szenvedélyes ellenzője, lefordította Dr. Marcus Franz kijózanító tweetjét, aki a törvény elvetéséről szóló döntést "cselszövésnek" nevezte.

"Bár a #OltásiMandátum hatályon kívül helyezése örömteli, sajnos ez egy színlelés" - fordította Tschugguel.

"Aki figyelmesen olvassa az új járványügyi törvényt, az tudja, hogy ezzel az alapjogaink valódi megsértése közvetlenül az egészségügyi miniszteren keresztül, a parlament nélkül lehetséges."

A katolikus aktivista hozzátette, hogy "az osztrák nép nem fogja elfelejteni mindazt a kárt, amit [az osztrák politikusok] az elmúlt hónapokban és években okoztak neki - nem fogják".

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/ausztria-honapokig-tarto-felfuggesztes-utan-hivatalosan-eltorli-a-covid-jab-mandatumot