Az elmúlt mintegy 75 évben Orwell 1984 című műve a totalitarizmus elleni klasszikus támadás volt. Most néhány egyetemen betiltották Orwell könyvét.

Daniel Newton ismerteti a részleteket: "Mivel a szólásszabadságot a "wokeizmus" leple alatt rombolják, egyetérthetünk abban, hogy nem hiányzik az irónia abból a nemrégiben megjelent jelentésből, amely szerint "sértő és felzaklató" anyag miatt trigger warningot helyeztek el Orwell regényén.

Az angliai Northamptoni Egyetem figyelmeztetést helyezett el az ikonikus könyvben található "explicit anyagok" miatt.

Ha tudni akarod, milyen egy totalitárius diktatúrában élni, nem kell messzire nézned. Az amerikai főiskolák és egyetemek, az úgynevezett "felsőoktatási intézmények" a kommunista átnevelő táborok megfelelőjévé váltak, ahol az embereket végtelen propagandának vetik alá, és arra kényszerítik őket, hogy politikai jelszavakkal egyetértő szavakat mondjanak. Ha egy tanár vagy diák a "felébredt" ortodoxia legkisebb megszegését is elköveti, kirúgják, felfüggesztik az állásából vagy kicsapják az iskolából, A jogai nem számítanak. A diákok még inkább ki vannak téve a Covid zsarnokságának, mint a lakosság.

Nézzünk néhány példát. Az elmúlt mintegy 75 évben Orwell 1984 című műve volt a totalitarizmus klasszikus támadása. Most néhány egyetemen betiltották Orwell könyvét. Daniel Newton ismerteti a részleteket: "Mivel a szólásszabadságot a "wokeizmus" leple alatt rombolják, egyetérthetünk abban, hogy nem hiányzik az irónia abból a nemrégiben megjelent jelentésből, miszerint "sértő és felzaklató" anyag miatt trigger warningot helyeztek el Orwell regényén.

Az angliai Northamptoni Egyetem figyelmeztetést helyezett el az ikonikus könyvben található "explicit anyagok" miatt.

A tanács felbőszítette a kritikusokat, akik szerint ez ellentétes a könyvben szereplő cenzúra témáival. Orwell 1949-ben megjelent disztópikus története egy totalitárius államban játszódik, amely üldözi az egyéni gondolkodást. A könyv főszereplője egy kormányzati alkalmazott, akit egy tiltott szerelmi viszony miatt letartóztatnak és megkínoznak. Ironikus módon a könyv egyike annak a sok irodalmi műnek, amelyet a northamptoni diákok számára jelöltek meg.

A diákokat figyelmeztették, hogy a modul "kihívást jelentő kérdésekkel foglalkozik az erőszak, a nem, a szexualitás, az osztály, a faj, a visszaélések, a szexuális visszaélések, a politikai eszmék és a sértő nyelvezet kapcsán". Az akadémikusok több olyan művet is megjelöltek a modulban, amelyek "sértőek és felzaklatóak", köztük Samuel Beckett Endgame című darabját, Alan Moore és David Lloyd V For Vendetta című képregényét, valamint Jeanette Winterson Sexing The Cherry című művét.

Andrew Bridgen tory képviselő sem hagyta ki az iróniát, és azt mondta:

"Van némi irónia abban, hogy a diákoknak most trigger warningot adnak ki, mielőtt elolvassák az Ezerkilencszáznyolcvannégyet". "Egyetemi kampuszaink gyorsan válnak disztópikus Nagy Testvér-zónákká, ahol a Newspeak-et gyakorolják, hogy csökkentsék az intellektuális gondolatok skáláját, és töröljék azokat az előadókat, akik nem felelnek meg ennek" - tette hozzá." - mondta.

Gondolt már arra, hogy az UCLA-nál jelentkezzen? Jobb, ha még egyszer átgondolja. Itt van, amit be kell nyújtania: "Köszönjük, hogy érdeklődik az UCLA-nál való karrier iránt! A méltányosság, a sokszínűség és a befogadás a Kaliforniai Egyetem kiválóság iránti elkötelezettségének kulcsfontosságú elemei. Ezért a méltányosságot, a sokszínűséget és a befogadást elősegítő oktatói, kutatói, szakmai és közszolgálati hozzájárulásokat ösztönözzük és kellően elismerjük az egyes jelöltek képesítéseinek értékelése során.

A felvételi vagy előléptetési bizottság értékelésének megkönnyítése érdekében kérjük, nyújtson be egy méltányossági, sokszínűségi és befogadási (EDI) nyilatkozatot, amely ismerteti a méltányossághoz, sokszínűséghez és/vagy befogadáshoz való korábbi, jelenlegi és tervezett hozzájárulását. Bár a teljesség igénye nélkül, az UC elnöki hivatala által említett releváns hozzájárulások közé tartoznak:

  • Tanítás
  • Kutatás
  • Szakmai tevékenység
  • Egyetemi és közszolgálati tevékenység

Ha szeretné jobban megérteni, hogyan gondolkodik az UCLA a "méltányosságról", a "sokszínűségről" és a "befogadásról", kérjük, olvassa el az UCLA kari felvételi útmutatóját: Keresés a kiválóságért (4-6. oldalon)". Ha már a karon van, akkor is be kell nyújtania egy sokszínűségi nyilatkozatot, és az, hogy a sokszínűségi rendőrség hogyan értékeli Önt, nagy szerepet fog játszani abban, hogy megkapja-e az állást vagy előléptetik-e. Sok más egyetem ugyanígy jár el.

Manapság a legfőbb bűncselekmény, amit az egyetemen elkövethetsz, az "n-szó" használata. Ez legalább olyan rossz, mint a gyilkosság. Az USC egyik professzorát felfüggesztették - nem azért, mert használta ezt a szót, hanem mert kimondott egy kínai szót, ami lehet, hogy úgy hangzik, de lehet, hogy nem. Ez megsértett néhány diákot, akiknek egyáltalán nincs keresnivalójuk egy egyetemen, és ez elég volt ahhoz, hogy a professzort töröljék. "Egy amerikai egyetem egyik professzora ellen indított vizsgálat egy látszólag ártalmatlan kínai szó használata miatt indított vitát.

Greg Patton, a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) professzora a múlt hónapban egy kommunikációs előadáson a hallgatóknak az olyan töltelék- vagy szünetszavakról beszélt, mint az "err", "umm" vagy a "you know" az angolban.

Az előadásáról készült felvételen, amely mostanra vírusként terjedt el, Patton professzor a következőket mondja: "Kínában a közös szünetszó az "az, az, az". Tehát Kínában lehet, hogy na-ge, na-ge, na-ge, na-ge.

Kiejtve a na-ge úgy hangzik, mint az N-szó, ami miatt a professzor több diákja panaszt tett az egyetemen. A panaszra reagálva az egyetem dékánja, Geoffrey Garrett közölte a hallgatókkal, hogy Patton professzor többé nem fogja tanítani a kurzust.

Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy az oktatók olyan szavakat használjanak az órán, amelyek marginalizálhatják, sérthetik és károsíthatják hallgatóink lelki biztonságát - mondta.

Az egyetem szerint Patton professzor "önként távozott" a feladatától az ellene tett panaszok kivizsgálása közepette." https://www.bbc.com/news/world-asia-china-54107329

Még ha el is mondja a diákjainak, hogy milyen szörnyű ez a szó, akkor is mennie kell. Elkövetted a legfőbb bűnt, és fel kell áldoznod magad: "2018 októberében Philip Adamo, a minneapolisi Augsburg Egyetem történelemtanára az n-szót használta a szitokszóról szóló órai megbeszélésen, aminek apropóját az adta, hogy James Baldwin A következő tűz című könyvében is megjelent. Adamo hasonló vitát vezetett a következő szekciójában, és még aznap e-mailben elküldte az osztályának azokat a cikkeket, amelyek azt a kérdést tárgyalták, hogy milyen kontextusban, ha egyáltalán, lehet helyesen használni az n-szót. A diákok az egész egyetemen elégedetlenségüknek adtak hangot azzal, hogy megjelentek a következő óráján, és kérdőre vonták, videókat készítettek ezekről az órai beszélgetésekről, és cikkeket írtak a diákújságba, amelyekben kifejtették, hogy Adamo miért érezték magukat kényelmetlenül, és hogy cselekedetei hogyan illeszkednek bele az egyetemen tapasztalható nagyobb problémás tendenciába. Karen Kaivola, az Augsburg Provostja eltávolította Adamót tanári állásából és a kitüntetési program igazgatói feladataiból, és felfüggesztette őt a hivatalos felülvizsgálatig"."

Természetesen az egyetemek a Covid-zsarnokságot érvényesítik, megkövetelik a diákoktól, hogy "beoltassák" magukat, és zárlatokat és karanténokat rendelnek el a kollégiumokban és az egész kampuszon. Íme egy tragikus eset: "John Stokes végzős golfszezonja a

Tennessee Állami Egyetemen (TSU) tönkrement, és az élete most veszélyben van. A 21 éves OVC Medal of Honor kitüntetettnél szeptember 4-én a Vanderbilt kórházban szívizomgyulladást diagnosztizáltak,[2021] négy nappal azután, hogy megkapta a második adag COVID-19 Pfizer vakcinát. Stokes nem volt tisztában a COVID-19 vakcinák lehetséges mellékhatásaival, beleértve a Pfizer vakcina fiatal férfiak szívizomgyulladásával kapcsolatos riasztó adatokat.

A szívizomgyulladás a szívizom gyulladása, amely csökkenti a szív vérpumpáló képességét, és gyors vagy abnormális szívritmuszavarokhoz vezet. Ez az állapot gyakran okozhat szívrohamhoz hasonló tüneteket, mellkasi fájdalmat, légszomjat, fáradtságot és rendellenes szívverést.

Stokes korábban nem volt fertőzött a COVID-19 vírussal. Nem volt semmilyen korábban fennálló egészségügyi állapota. Teljesen egészséges fiatal sportoló volt. Mielőtt megkapta volna a Pfizer COVID-19 vakcinát, a TSU munkatársai közölték Stokes-szal, hogy az egyetemen valószínűleg kötelező lesz a vakcina beadása. Bár Tennessee állami egyetemein nem volt vakcinakövetelmény, az állami esetszámok a delta-változat miatt emelkedtek, néhány magánegyetem az államban kötelezővé tette a vakcinázást, és egyre nagyobb volt a közvélemény igénye arra, hogy az állam vezesse be a kötelező vakcinázást az állami intézményekben. Stokes attól tartott, hogy a védőoltás beadása nélkül nem tudna részt venni a végzős szezonjában, ezért úgy döntött, hogy megkapja a Pfizer COVID-19 vakcináját.

Miközben a Vanderbilt kórházban kezelték új egészségi állapota miatt, Stokes egy videót tett közzé a TikTok-on, amelyben másokat is figyelmeztetett a COVID-19 oltóanyaggal járó kockázatokra, és kijelentette, hogy erkölcstelen dolog kényszeríteni az embereket a szedésére. A videó alatt végig szuszogott. Felszólította az NCAA-t, amiért nem tájékoztatja a diákokat és sportolókat a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos kockázati tényezőkről. Stokes azt is elmondta, hogy kapcsolatban állt más NCAA-s sportolóhallgatókkal, akiknek a COVID-19 vakcinák negatív mellékhatásai voltak, sokuknál szívkomplikációkkal. Egyik kollégájának szívműtétre volt szüksége a vakcina miatt. A TikTok eltávolította Stokes videóját, amint az terjedni kezdett, de most már megtalálható a YouTube-on".

Mit tehetünk ez ellen?

El kell hagynunk ezeket a miniatűr totalitárius államokat, és az egyéni szabadság elveire épülő intézmények felé kell fordulnunk. Bevallom, hogy egy ilyen alternatív intézmény jár az eszemben elsősorban. Ludwig von Mises és Murray N. Rothbard régóta dédelgetett víziója ma már valóság. Az ő víziójuk? Az osztrák közgazdaságtan doktori iskolája.

Közel negyvenéves története során a Mises Intézet arra összpontosított, hogy támogatást nyújtson más oktatási intézmények hallgatóinak. A diákok segítése a szabadság közgazdaságtanának felfedezésében, valamint annak inspirálása, hogy egyetemi szinten tanítsanak tovább, az Intézet számára prioritás volt és van. A Mises Intézet valamennyi programját a kiváló, személyes, rugalmas és a hallgatók egyéni oktatási és karriercéljainak elérését segítő szolgáltatás jellemzi.

A Mises Intézetben arra törekszünk, hogy folytassuk az oktatásnak azt a hagyományát, amelyet Ludwig von Mises és Murray Rothbard oly ékesszólóan fogalmazott meg, a nyugati civilizáció értékeinek egyik legfőbb példaképei voltak, és ezt igyekszünk átadni diákjainknak.

A Mises Intézet osztrák közgazdaságtan mesterképzése egyedülálló. Ez az első olyan graduális program az Egyesült Államokban, amely kizárólag a Ludwig von Mises és Murray N. Rothbard műveiben és nagy értekezéseiben kifejtett közgazdaságtan oktatására irányul. A program célja, hogy segítse a hallgatókat e nagyszerű művek alapelveinek elsajátításában, és abban, hogy ezeket az elveket a választott céljaikban alkalmazzák.

Ennek érdekében az Intézet gondosan válogatta össze a kiváló oktatói kart, amelynek tagjai olyan tekintélyes egyetemeken szereztek PhD fokozatot, mint a New York University, a UCLA, a Columbia University, a Cal-Berkeley, a Rutgers University és a Virginia Tech. Mindannyian elismert tudósok, akik előadásokat tartottak vagy tanítottak a Mises Intézet rendezvényein, és publikáltak annak folyóirataiban, könyveiben vagy online kiadványaiban. Sokan Murray Rothbard személyes barátai vagy pártfogoltjai voltak."

A Mises Intézet adományozóinak nagylelkűségének köszönhetően a program költségei jóval alacsonyabbak, mint más közgazdasági vagy a kapcsolódó társadalomtudományi mesterképzéseké, akár hagyományos, akár online.

Arra kérem a szülőket, hogy fontolják meg a programunkat. Sikeresek leszünk? Ebben nem lehetek biztos. De ebben biztos vagyok: A jelenlegi oktatási katasztrófánk nem tarthat sokáig.

A legjobbakat Llewellyn H. Rockwell, Jr.

Forrás: tapnewswire.com

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/az-uj-buntetotaborok