Nemzetgyilkos Antikrisztuskövető Trudeau soha nem használt "szükségállapot-hatalmi törvényt" vezetne be a tüntetésekkel szemben

Újra megnyitják az amerikai-kanadai hidat

A Canadian Broadcasting Corporation értesülése szerint Trudeau miniszterelnök "tájékoztatni fogja a tartományokat, hogy hivatkozni fog a vészhelyzeti törvényre, hogy a kormány extra hatásköröket kapjon az országszerte zajló tüntetések kezelésére. A liberális frakcióval tartott megbeszélésen azonban a miniszterelnök azt mondta, hogy nem tervezik a hadsereg bevetését".
A lépés a szövetségi kabinet és annak incidensreagáló csoportja (IRG) vasárnapi ülését követi.

Trudeau vasárnap késő este tweetelt, hogy az IRG megvitatta "a kormány további intézkedéseit, amelyeket megtehet a blokádok és a megszállások befejezésének elősegítése érdekében".

Korábban a nap folyamán Bill Blair vészhelyzeti készültségi miniszter a CBC Rosemary Barton Live című műsorában elmondta, hogy a szövetségi kormány megvitatta a különleges vészhelyzeti hatáskörök igénybevételét az Ottawában zajló tüntetések kezelésére.

Blair a vészhelyzeti törvény alkalmazásával kapcsolatos hozzáállást inkább "megfelelő óvatosságnak", mint "tartózkodásnak" nevezte.

Mint a CBC megállapítja, a törvény szabad kezet ad a szövetségi kormánynak a válságkezelésre, beleértve azt a képességet, hogy olyan rendkívüli hatásköröket léptessen életbe, amelyek lehetővé teszik, hogy megtiltja az utazást egy meghatározott területen belül, vagy elvegye a személyes tulajdonát, miközben pénzbírságot vagy börtönbüntetést szab ki azokra, akik megszegik az új rendeleteket.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a kanadaiakra "szelektív" hadiállapotot rendelhetnek el.

 

Mindez azután történt, hogy vasárnapi jelentések szerint kanadai tisztviselők megtisztították az úttestet és letartóztatták a "Szabadságkonvoj" tüntetőit, akik közel egy hétig tartották a vonalat és blokkolták a legforgalmasabb amerikai-kanadai határátkelőt. Kanadai tisztviselők megerősítették, hogy a híd hétfő reggel újra megnyílt, miközben Népirtó Justin Trudeau miniszterelnök várhatóan szükségállapotra hivatkozik a tüntetők eltiprására országszerte.

A Windsort és a kanadai autógyárakat Detroittal összekötő Ambassador hídon a közlekedési kamerák megnövekedett forgalmat mutattak ET 930 körül mindkét irányban, az Egyesült Államokba és Kanadába.

"Ma véget ért a nemzeti gazdasági válságunk az Ambassador-hídon" - jelentette ki Windsor polgármestere, Drew Dilkens.

A híd kamerája (az USA felé)

 

Miközben a híd újranyitását a kormány sikerrel zárta, az orvosi zsarnokság ellen tüntetők több százmilliós kereskedelmi forgalmat zavartak meg a két ország között. A Bloomberg jelentése szerint a hatnapos leállás ára óránként 13,5 millió dollárba került a kereskedett árukban, és arra kényszerítette az autógyártókat, hogy leállítsák vagy korlátozzák a termelést az ontariói és detroiti üzemekben.

 

Windsortól mintegy 500 mérföldre északkeletre a CBS News jelentése szerint a kanadai fővárosban, Ottawában a tüntetők továbbra is "megbénítják a belvárost". Ottawa elfoglalása országszerte mozgalmat szított a szabadságszerető emberekből, akik torlódásokat okoznak az autópályákon, a metróövezetekben és a határátkelőkön - mindezt azért, mert elegük van Trudeau oltási mandátumaiból és korlátozásaiból.

A kormány küzd a szabadságszerető emberek gyülekezésének elfojtásáért az egész országban, mivel Nemzetgyilkos Trudeau kormánya "Whac-A-Mole" játékot játszik, hogy szétzúzza a tüntetőket, ahol csak megjelennek.

Legutóbb a brit kolumbiai Surreyben, ahol a tüntetők lezártak egy határátkelőt. A szabadság sosem alszik, mivel a 15-ös főút egy szakaszát továbbra is lezárták, megakadályozva a forgalmat az Egyesült Államokba való bejutásban. A TomTom geolokációs technológiai vállalat adatai szerint az autópálya egy része le van zárva.

A Twitter tele van a hétvégén készült képekkel és videókkal, amelyeken az emberek az autópályán és annak környékén gyűltek össze, hogy hangot adjanak véleményüknek a kormány disztópikus oltási kötelezettségei és korlátozásai ellen.

Még az Ambassador-híd újranyitásakor is folytatják a tüntetők a blokádmozgásokat országszerte a kritikus torlaszpontokon, amelyek gazdasági fájdalmat okozhatnak a kanadai gazdaságnak, amit a Bank of Canada "nagyon aggasztónak" nevezett.

A lázadásokat még nem sikerült elfojtani, mivel úgy tűnik, Trudeau nem fog engedni a tiltakozók követeléseinek.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/trudeau-soha-nem-hasznalt-surgossegi-hatalmi-torvenyt-vezet-be-a-tiltakozasok-ellen