Az osztrák kormány fanatikusai hamarosan egyedül maradnak, mert az oltási front elég látványosan omladozik. Most már a Vöröskereszt is elhagyja a süllyedő oltási hajót, és kivonul az "Ausztria oltja" kampányból.

Ezt Gerry Foitik, a Vöröskereszt mentési parancsnoka tette egyértelművé egy belső levélben, amely a Wochenblick napilap birtokába került. A Caritashoz és a Diakonie-hoz hasonlóan a Vöröskereszt is aggodalmakról számolt be a kötelező oltásokkal kapcsolatban. Egyre nagyobb a jogbizonytalanság és az egészségügyi, szociális és ápolási ágazatban évekig tartó jogviták kockázata azon szereplők számára, akik ragaszkodnak az oltáshoz.

A Vöröskereszt kivonul az oltási kampányból

A kísérleti géntechnológiai injekciókkal történő előírt testi sértésről szóló törvényt tegnap fogadta el a Bundesrat, de a Corona-rendszer egyre inkább veszít a támogatásából. Egyre többen fordulnak el, köztük a Vöröskereszt is. A mentőszervezet szerint a szövetségi kancellária már július óta átvette az oltási kampány "kommunikációs intézkedéseit".

Most felmerül a kérdés: Miért most, amikor ezt a visszavonást már nyáron "átláthatóan és nyilvánosan kommunikálták"? Az ok az lehet, hogy a korábban szélsőséges intézkedésként fellépő, bizarr maszkos interjúiról ismert Foitik aggódik a kényszeroltás jogi következményei miatt.

 

A Vöröskereszt főnöke az oltást "államilag előírt egyéni felelősségnek" tekinti.

Foitik szerdán levélben jelentette be, hogy a Vöröskereszt kivonul az "Ausztria beoltja" kampányból. Miután 2021 nyarán az "Ausztria beoltja" kampány felelőse volt, most a honlap és az összes közösségi médiacsatorna is visszakerül az egészségügyi minisztérium felelősségi körébe. Maga Foitik levelében az oltási kötelezettséget "államilag előírt egyéni felelősségnek" nevezte.

Michael Schnedlitz, az FPÖ főtitkára azt kérdezte, hogy Foitik levele nem tekinthető-e az oltási kötelezettségtől való elállásnak is: "Foitik úr, akit a Corona-járvány kezdetén tett megjegyzéseiért a kormány királyi jutalomban részesített, most elhatárolódik az oltási kampánytól - és így az oltási kötelezettségtől is?".

Egyre több érv a kötelező oltások ellen

Még érdekesebbek Foitik kijelentései annak fényében, hogy a kötelező oltási törvény csütörtöki Bundesratban történt elfogadása előtt a Vöröskereszt mellett olyan társadalmi szervezetek is kifejezték aggályaikat a kötelező oltási törvénnyel kapcsolatban, mint a Caritas és a Diakonie.

Ennek következtében mindannyian nagyfokú jogbizonytalanságot és az évekig tartó jogviták veszélyét látják az egészségügyi, az ápolási és a szociális ágazat számára egész Ausztriában. "Minél közelebb kerül a kötelező oltási törvény, annál nagyobbak az aggodalmak minden oldalról, hogy ennek az intézkedésnek nincs létjogosultsága. Úgy tűnik, a Vöröskereszt most meghúzta a szakítókötelet, és úgy döntött, hogy kiszáll az oltási kampányból" - mondta Schnedlitz.

 

Milliárdokat költöttek oltásokra

A gyógyszeripar milliárdos üzleteket kötött Ausztriával. Ez derült ki az FPÖ Wolfgang Mückstein (Zöldek) egészségügyi miniszterhez intézett parlamenti kérdéséből.

Herbert Kickl, az FPÖ frakcióvezetője nagy meglepetéssel állapította meg, hogy egyre több géntechnológiai injekciót rendelnek, holott egyre kevesebbet fogyasztanak belőle.

"Ez leleplezi az osztrák kormány durva és drága üzletelését az oltási iparral, amely nemcsak megerősíti a legrosszabb várakozásokat, hanem túl is szárnyalja azokat" - mondta Kickl.

Ausztriának eddig 246 millió eurót számláztak a gyógyszeripari óriások október végéig. A megrendelt 57 millió oltóanyagadagból eddig 23,9-et szállítottak le. A még leszállítandó 33,1 millió adag oltóanyagért több mint 300 millió eurót kell fizetni. A kormány még további 33,5 milliót szeretne vásárolni.

Legalább 283 140 adag oltóanyag oda került, ahová valójában való: a szemétdombra.

 

Több mint félmilliárd euró a vakcinagyártóknak

"Összességében az osztrák szövetségi kormány eddig több mint félmilliárd euró értékben üzletelt az oltóanyag-iparral. Az idénre tervezett további 33 millió adag oltóanyag beszerzésével pedig további 300 millió euró jön össze. Az osztrákok Corona-oltásai tehát a szövetségi kormány milliárdos üzletét jelentik az oltóiparral" - tette hozzá Kickl.

Az elfogyasztott vakcinaadagok kevesebb mint fele
Hatalmas mennyiségű "vakcinát" rendeltek, amitől csak úgy tudnak megszabadulni, hogy "a lakosságot kényszerítik a vakcina beadására". Az oltási sorsolásokkal és nyereményjátékokkal csalogatják az embereket - magyarázta Kickl. A megrendelt mennyiség kevesebb mint felét szállították ki és fogyasztották el eddig ténylegesen. "A törvényileg előírt és alkotmányellenes kötelező védőoltás nem másnak köszönhető, mint a szövetségi kormányzat kóros vásárlási kényszerének".

Minden korrupciós mutató azt mutatja, hogy a gyógyszeripar a világ legkorruptabb üzleti ágazatai közé tartozik. "Ki profitál abból, hogy Ausztria egyre több és több vakcinát rendel, holott egyre kevesebb vakcinára van szükség, és a Corona-járvány folyamatosan csökken?".

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-voroskereszt-kivonul-az-ausztria-beoltja-kampanybol