Megkezdtük az MSM riasztások kiadását az RT számára. És nem feltétlenül vesszük be a hivatalos statisztikákat az "esetekről" és az oltási arányokról. Mindazonáltal az RT címe tökéletesen érzékelteti a helyzet szomorú és dühítő iróniáját.

A világ "legjobban beoltott" helye lemondja a karácsonyt

A Covid-19-es megbetegedések megugrása közepette Gibraltár lemondta a hivatalos karácsonyi rendezvényeket, és négy hétre "határozottan" lebeszélte az embereket a magán összejövetelek tartásáról. Gibraltár teljes jogosult lakossága be van oltva.

FILE PHOTO: A GIBRALTÁRIAKNAK NEM KELL MEGTENNIÜK SEMMIT: Emberek haladnak át a Gibraltár-szikla előtti repülőtér aszfaltcsíkján a Gibraltár brit tengerentúli területen, 2021. június 24. © Reuters / Jon Nazca
.
A gibraltári kormány nemrég bejelentette, hogy "a hivatalos karácsonyi ünnepségeket, hivatalos fogadásokat és hasonló összejöveteleket" törölték, és azt tanácsolta a lakosságnak, hogy a következő négy hétben kerüljék a társasági eseményeket és a partikat. A szabadtéri helyeket a beltéri helyekkel szemben ajánlják, az érintkezést és az ölelkezést nem javasolják, és maszk viselése ajánlott.

"Az elmúlt napokban a Covid-19-re pozitívan tesztelt emberek számának drasztikus növekedése élesen emlékeztet arra, hogy a vírus még mindig nagyon elterjedt közösségünkben, és hogy mindannyiunk felelőssége, hogy minden ésszerű óvintézkedést megtegyünk saját magunk és szeretteink védelme érdekében" - mondta Samantha Sacramento egészségügyi miniszter.

Gibraltár, a Spanyolországgal közös szárazföldi határon fekvő apró brit tengerentúli terület, az elmúlt hét napban naponta átlagosan 56 Covid-19-es esetet regisztráltak, szemben a szeptemberi napi kevesebb mint 10 esettel. Az esetek számának a kormány által "exponenciálisnak" nevezett növekedése annak ellenére (ER: vagy azért, mert ...) következik be, hogy Gibraltárban a legmagasabb az oltási arány a világon.

Gibraltár lakosságának több mint 118%-a teljes mértékben be van oltva a Covid-19 ellen, és ez az arány a határon át a területre dolgozni vagy oda látogató spanyoloknak naponta beadott adagok miatt meghaladja a 100%-ot. Gibraltár teljes felnőtt lakossága március óta teljes mértékben be van oltva, és a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön továbbra is maszkot kell viselni.

Gibraltár jelenleg a 40 év felettieknek, az egészségügyi dolgozóknak és más "veszélyeztetett csoportoknak" ad emlékeztető adagokat, valamint az öt és 12 év közötti gyermekeknek oltóanyagot ad be.

A hasonlóan jól beoltott országok szintén a Covid-19 fertőzések megugrását jelentették az utóbbi időben. Szingapúrban, ahol a jogosult lakosság 94%-a be van oltva, a megbetegedések és halálesetek október végén rekordmagasságba szöktek, azóta azonban kissé csökkentek. Írországban, ahol a felnőtt lakosság mintegy 92%-a teljes mértékben be van oltva, a Covid-19 megbetegedések és a vírus okozta halálesetek augusztus óta nagyjából megduplázódtak.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/a-legjobban-beoltott-hely-a-foldon-lemondja-a-karacsonyt