2021. május 3., hétfő

Az EMA elindítja a COVID-19 Comirnaty vakcina alkalmazásának vizsgálatát

 

A bűnük már égbe kiállt! Gyermek áldozatok napjainkban a mammonnak.

 

Az EMA elindítja a COVID-19 Comirnaty vakcina alkalmazásának értékelését 12 és 15 év közötti fiatalok körében.
Hírek 03/05/2021
Az EMA megkezdte a COVID-19 Comirnaty vakcina alkalmazásának a 12 és 15 év közötti fiatalokra történő kiterjesztésére irányuló kérelem elbírálását.

A Comirnaty a COVID-19 megelőzésére szolgáló vakcina. Jelenleg 16 éves és idősebb személyek esetében engedélyezett. Egy hírvivő RNS-nek (mRNS) nevezett molekulát tartalmaz, amely a COVID-19-et okozó vírusban, a SARS-CoV-2-ben természetes módon jelen lévő, spike fehérje néven ismert fehérje előállítására vonatkozó utasításokkal rendelkezik. A vakcina úgy működik, hogy felkészíti a szervezetet a SARS-CoV-2 elleni védekezésre.

Az EMA humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága (CHMP) gyorsított eljárásban értékeli a Comirnaty-t forgalmazó vállalat által benyújtott adatokat, köztük egy nagy, folyamatban lévő, 12 évesnél idősebb serdülők bevonásával végzett klinikai vizsgálat eredményeit, hogy eldöntse, javasolja-e az indikáció kiterjesztését. A CHMP véleményét ezután továbbítják az Európai Bizottságnak, amely az EU valamennyi tagállamában alkalmazandó végleges, jogilag kötelező érvényű határozatot hoz.

Az EMA közölni fogja az értékelés eredményét, amely várhatóan júniusban lesz, hacsak nincs szükség kiegészítő információkra.

A Comirnaty 2020 decemberében kapott első engedélyt az EU-ban.  Forrás

 

A dolog nem áll meg itt, már Müller Cecília korábban elmondta, hogy megkezdik a 13-15 éves korú fiatalok oltását.

https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/5478673372205338

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése