2014. szeptember 6., szombat

Ellenállás napját tartanak a radikálisok

Ma egy indikátor jellegű rendezvényt szervez a fővárosban a Demokratikus Koalíció és az Együtt PM, vélhetően azzal a céllal, hogy felmérjék a nyugati politikusok, hitelminősítők és médiavállalatok közös akciózásának eredményét. A rendezvényt az "Ellenállás napja" néven hirdették meg, utalván arra, hogy Magyarországon "oda van" a demokrácia. Ezen kívül a szolidaritás, a társadalmi stabilitás is oda van, és burjánzik a korrupció, a makrogazdasági adatok pedig borúsak. A Demokratikus Koalíció így megkockáztat egy általános elégedetlenség jellegű megmozdulást, hogy felmérje, több embert tudnak-e utcára vinni, mint mielőtt az RTL megkezdte a kormánykritikát.
Az Európai Egyesült Államok létrehozásán erőlködő radikális atlantistákon felül az MSZP is megjelenik, aminek - a DK-val és Együtt PM-el ellentétben - ugyan nincs hivatalos állásfoglalása arról, hogy fel kell-e számolni a magyar államiságot, de a radikálisok utcára vonulásakor rendíthetetlenül helytállnának mint "ellenállók". Ugyanakkor nem teljesen egyértelmű, hogy mi ellen akarnak ellenállni - a kisebbségi Gyurcsány-kormány kihágásai nyilvánvalóan kevésbé voltak "demokratikusak" mint a látszólag kétharmados Orbán-kormány kihágásai. Emellett - bár belpolitikai szükségszerűségből a kormány igencsak nyugatellenes retorikát vesz fel néha - a hazai pártok közül továbbra sincs egyetlen egy sem, ami ne az atlantizmust képviselné Magyarországon.
http://www.hidfo.net/2014/09/06/ellenallas-napjat-tartanak-radikalisok

D_SOS20140906019
Az ‘Ellenállás napja’ című demonstráción, – Budapesten 2014. szeptember 6-án, – Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszél az Egyetem téren. – (MTI Fotó: Soós Lajos).

- Nevetséges oximoron -

A gyarmatosító Unió zászlajával hirdetni az úgynevezett ‘Ellenállást’ – bizony komikus összeférhetetlenség. Nyilvánvalóvá teszi, – hogy az ‘Ellenállás’ nem a nép érdekében történik, – hanem az Unió érdekében. – És a hazai radikális unionisták, – vagyis a liberális burzsoázia érdekében.
Uniós zászlóval hirdeti Gyurcsány az 'Ellenállást'
Uniós zászlóval hirdeti Gyurcsány az ‘Ellenállást’
Ám a bankok és a multiszolgáltatók által kifosztott magyar nép többsége ezzel nem azonosul. A népnek nem kell az Unió. A népnek Magyarország kell, de teljesen!
Úgyhogy Gyurcsány ezzel a nevetséges uniós ellenállásával csak maga alatt vágja a fát. – De hát ezzel végre igazat is mond, – két hazugság közt, …”reggel éjjel, meg este…”
Bal-Rad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése