Képtalálat a következőre: „Stratégiai Védelmi Kutatóközpont kép”
A NATO hatezer euróval támogatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának (SVKK) „Defense Matters - Hungary” című projektjét - közölte az intézmény.
Mint írták: a program célja, hogy fokozza a biztonság- és védelempolitikához kapcsolódó társadalmi párbeszédet és információáramlást, erősítse a politikai és katonai elit, illetve a védelempolitikai szakértői körök közötti kapcsolatot.

Tálas Péter, az SVKK igazgatója szerint a támogatás komoly szakmai elismerést jelent. Hozzátette: a szeptember elsején kezdett rendezvénysorozat állomásain - budapesti és vidéki egyetemeken - valamint számos médiumban bővítik a NATO-val kapcsolatos ismereteket.

A program része több kiadvány megjelentetése és széles körben történő bemutatása is - írta az egyetem, kiemelve egyebek között a „Magyar biztonságpolitika, 1989-2014” című tanulmánykötetet. Az intézet munkatársai kifejezetten az országgyűlési képviselők számára is készítenek egy Biztonságpolitikai Kézikönyvet, amelyből a döntéshozók megismerhetik Magyarország biztonsági környezetének legfontosabb stratégiai összefüggéseit - olvasható az egyetemi közleményben.
Hírfigyelő Szolgálat