Donbassz “fegyverszüneti” állapota afféle állóháborúvá változott át. Minden felé “fegyvernyugvás – de minden felé egyre hevesebb összecsapások vannak.
A donyecki repülőtér körüli harcok a hely stratégiai fontossága miatt külön érdekesek. A valcmanista horda tegnapi “kitörése” mindenképpen eredmény mind Donyeck, mind a népköztársasági erők számára. Hosszú idő óta ugyanis a ma reggelre virradó éjszakát a repülőtérről a latortüzérség támadásainak kitett kerületek viszonylagos nyugalomban töltötték. Volt egy – két “kilövés”, de ez csak jele annak, hogy a repülőtéren még mindig vannak banditák.
Gyjebalcsevoból kiindulva viszont a népköztársasági felkelők erőteljes tisztogató akciót inditottak.
a Kirovszk – Gorszk, és Popasznaja – Pervomajszk térségekben lévő valcmanista latorbandák felszámolására. Kirovszk – Gorszk között a szabadságharcosok a latrok készleteiből “megajándékozták” magukat nyolc darab “Katyusával”. A csomagban teljes lőszerjavadalom is találtatott. Meg nyolcvanegy briganti, akik zokszó nélkül megadták magukat.
Kamenyka és Granyitnoje között a latorhorda rendkivüli veszteségeket szenvedett. A népfelkelők “Grad” össztüzében legalább harminc kijevi BTR pusztult el, és egy seregnyi lator harapott a fűbe a váratlan égi áldástól. Arról nem szól a jelentés, hogy a tűzszünetet általában betartó milicia haragját itt mi váltotta ki?
Mariupoltól északi irányba Nyalókakirály latorhada vad erődítményépítési munkálatokat folytat. A városban és környékén feszült nyugalom honol.
Újdonság – de nem meglepő talán – hogy egyre – másra sugárszennyezett technikákra bukkannak a népköztársasági erők. A kijevi hatalombitorló hiénahorda hadvezetése szolgálatba állitotta ugyanis a csernobili zárolt állományt. Csakhogy erről a tényről “elfelejtették” értesíteni a beléjük ültetett személyzetet, akik viszont legalább egy hónapon keresztül “szívták” magukba Csernobil “áldását”! A népköztársasági erők mostanában már csak sugármérő berendezésekkel merik megközelíteni a zsákmányolt technikát, vagy a roncsokat. És nem győznek “keríteni”!
Újabb botrány van tehát kibontakozóban.



A milicia közben temet. Olyan valcmanista halottakat, akiket a latorhorda hátrahagyott. Tegnap Gyjebalcsevo egyik temetőjében hatvannyolc szeptember 18 – án meghalt megszállót temettek el.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/27/donbassz-csernobil-arnyekaval-is-kenytelen-kuzdeni/

Hogy mennyire komolyan gondolja Nyalókakirály a donbasszi hóditást? Hát ime!
Sztyepan Poltorak a valcmanista Nemzeti Gárda parancsnoka büszkén jelentette, hogy 10 db. T-64 BV-1 – es tankkal IS gyarapodott latorhordája.
A kijevi udvar elszántságát Donbassz leigázására mi sem jellemzi jobban, hogy a csernobili technika mellett bedobja a “mélyvizbe” ezeket a tankokat is. Pedig ez komoly anyagi áldozatvállalás, hiszen már ezek “trópusiasítva” voltak. Ugyanis Kongóba szánták őket eladásra. Már félúton voltak az odesszai kikötő felé, hogy behajózzák őket a vásárlónak.
Poltorak egyúttal bejelentette, hogy ezek a szerzemények is mennek a zónába. (Szerintünk meg a lecsóba!)
http://balrad.wordpress.com/2014/09/27/nem-kongoba-donbasszba/