2014. augusztus 9., szombat

Afrika Fekete Exodusa megindult Európa felé

Fekete Exodus

Csak ebben az évben az Európai Unió területére 100 ezer afrikai migráns érkezett. És az Unió, ahelyett hogy keményen visszatoloncolná őket arra földrészre, ahonnan jöttek, – kesztyűs kézzel bánik velük. – Ami természetesen jól meg is “hálálnak”.

Ebben a cikkben, a franciaországi Calais kikötővárosban uralkodó állapotokról írunk:

Utcai harcok Calaisban – Néger hordák csapnak össze a kamionosokkal, hogy Angliába jussanak

Calais, a La Manche csatorna található, szemben az angliai Dover kikötőjével. Az utóbbi időben özönlenek ide az afrikai migránsok, akik a Földközi-tenger, – Szicília, – Olaszország, (Milánó) – Svájc, – majd a már francia Vallorbe, – s végül Calais – útvonalon jöttek.
Mind át akarnak jutni a szigetországba. Az alábbi tudósítás a helyszínen készült:
Ez a kamion épp az Egyesült Királyságba tart, amit a migránsok már kifigyeltek. Amikor megáll vagy lassít, fényes nappal megrohanják, felfeszítik, és igyekeznek bemászni. Elszántak, mert ez az egyetlen módja, hogy átkeljenek a tengeren.
Harcban a kamionosokkal - Anglia felé
harcban a kamionosokkal
A vezetők olykor kénytelenek maguk közbelépni, mert a rendőrség túlterhelt.
- 2012 első félévében 3500 illegális bevándorlót tartóztattunk itt le, idén 10 ezer 500-at – mondja egy rendőr.
A migránsok ilyen tömeges megszaporodásának az állítólagos oka; a világ egyik legkeményebb diktatúrájából, Eritreából történő növekvő kivándorlás. Calais-ban a menekültek túlzsúfolt táborokba kerülnek. Egy 25 éves fiatalember vezet körbe, aki korábban katona volt.
- Itt élek, tíz másik emberrel egy sátorban. A hazámban nincs szabadság, nincs demokrácia. Angliába szeretnék menni, mert láthatják, hogy így képtelenség élni. Úgy szeretnék élni, mint önök, egy társadalomban. Én is emberi lény vagyok. Remélem, a Jóisten segítségével sikerül Angliába jutnom. Minden nap megkísérlem, ma is megpróbálom.
A veszekedés, az erőszak és a promiszkuitás (szexuális partnerek váltogatása – a szerk.) – egyre gyakoribb a néger migránsok között. – A kamionsofőrökkel is egyre több az összetűzés, akik igyekeznek védeni járműveiket.
Egy kamionosokat étkeztető büfé vezetője szerint az erőszak mindennapos:
- A sofőrök és a menekültek összetűzése rendszeres, könnygázzal, vasrudakkal…Állandóan… Kihívhatjuk a rendőröket, de aztán újra ez megy.
- Aggódunk a biztonságunk miatt, a sofőröket állandóan bántják, emiatt egy csomó bevételtől elesünk. Alig van vendég, kész katasztrófa – mondja egy másik büfés.
A helyiek szintén aggódnak. Így nyilatkoznak a borzalmas állapotokról:
- Igyekszik az ember toleráns lenni, de ez már túl sok. Elviselhetetlen állapotok uralkodnak, nonszensz.
- Nem merünk egyedül kimenni éjszaka, legalábbis én.
- Nincs biztonságérzetem.
- Sokkal többen vannak, mint tavaly, ez biztos.
Mielőtt Calais-ba érnek, az eritreaiak többsége ugyanazon az útvonalon utazik. Eritreából Líbiába mennek, onnan Olaszországba. Ventimigliából a franciaországi Mentonba tartanak. Ha a határrendészet elkap egy menekültet, visszaküldi Olaszországba. Akinek sikerül Calais-ig eljutni, reménykedhet, hogy menedékjogot kap vagy átér Angliába.
Egyre többen vannakÉs ez így megy már jó ideje. A feketék egyre többen vannak, és csak jönnek és jönnek. Lassan már nem férnek be Nyugat-Európába, egyre több van belőlük keleten is. Afrika Fekete Exodusa megindult Európa felé…
Bal-Rad
Források: BBC – France2 – Euronews

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése