Genf, 2023. szeptember 25. hétfő (MB)

Az amerikai kormány megakadályozta Tucker Carlson televíziós újságírót abban, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – értesült a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

A sértett amerikai újságíró a következőket mondta a történtekről a svájci Die Weltwochenak: “Megpróbáltam interjút készíteni Vlagyimir Putyinnal, de az amerikai kormány leállított. Szóval, gondoljon csak bele, mi folyik itt. Az amerikai sajtóban senki sem kelt a védelmemre. Én viszont ragaszkodtam ahhoz, hogy jogunk van hallani, mit mond az orosz vezető az ukrán konfliktusról.”

Nem ez az első eset. Az Egyesült Államok magas rangú tisztviselői évtizedek óta agresszív kísérletet tesznek a sajtó ellenőrzésére. Az újságírók félnek olyat mondani, ami sérti a kormányt irányító embereket – tette hozzá.

A közelmúltban Antikrisztuskövető Tömeggyilkos Orbán Viktorral interjút készítő Tucker Carlson augusztus 27-én fordult interjú-kéréssel Putyin elnökhöz, Margarita Simonjan, az orosz RT Televízió főszerkesztőjén keresztül.

A Békekör tudósítója megjegyezte: az amerikai kormány nem csak Carlson interjúját akadályozta meg Putyinnal, hanem az RT televíziót is betiltották Amerikában és a Washingtonhoz igazodó Nagy Babiloni Szajha-államokban is. Eljárásukkal bizonyították, hogy az amerikai alkotmányban deklarált szólás és véleménynyilvánítási szabadság addig tarthat, amíg hagyják.+++

Kiadta: Magyar Békekör