2022. december 9., péntek

Ectolife: A világ első mesterséges méh-helye

Egy új, élethű, babagyárat szimuláló videó reflektorfénybe helyezi ennek a biotechnológiának a sokkoló lehetőségét.

A ma esti In-Depth Reportban Kristine Christlieb, a Church Militant munkatársa tájékoztat minket ezekről az úgynevezett orvosi fejlesztésekről.

Ha Ön egy koraszülöttként született csecsemő szülője, akkor hálás a technológiai fejlődésért, amely lehetővé teszi, hogy gyermeke az anyaméhen kívül fejlődjön.

A biotechnológusok azonban most az anyai méh teljes elhagyásának előnyeit hirdetik.

Narrátor, EctoLife promóciós videó: "Mondjon búcsút a szülés fájdalmainak és a szüléssel kapcsolatos izomösszehúzódásoknak. ... A szülés folyamata zökkenőmentes, kényelmes és egyetlen gombnyomással elvégezhető".

Hashem Al-Ghaili filmproducer és biotechnológus elmondása szerint azért készítette az EctoLife mesterséges méhet bemutató videót, hogy vitát indítson el.

A Daily Mail című brit bulvárlap "hátborzongatónak" bélyegezte az ötletet. Egy másik internetes kiadvány szalagcímében a babagyárat "babafarmnak" nevezte, felidézve a betakarítás lehetőségét annak mindenféle formájában.

A videó természetesen a mesterséges méh előnyeit helyezi előtérbe.

Narrátor, EctoLife promóciós videó: "Az EctoLife segítségével a vetélés és az alacsony spermaszám a múlté".

És ne aggódjon a kötődés miatt sem. Az EctoLife mesterséges méh erről is gondoskodik.

Narrátor, EctoLife promóciós videó: "Közvetlenül is énekelhetsz a babádnak, és még a születés előtt megismertetheted a hangoddal."

A nyolcperces videó nem próbálja elrejteni a potenciális célt, hogy felsőbbrendű embereket hozzon létre.

Narrátor, EctoLife promóciós videó: "És ha azt szeretné, hogy a gyermeke kiemelkedjen és szebb jövő elé nézzen, elit csomagunk lehetőséget kínál Önnek arra, hogy genetikailag megtervezze az embriót, mielőtt beültetné a mesterséges méhbe."

Mivel a mesterséges méh az emberi fejlődést a fogantatástól a születésig irányítja, a férfi és a nő közötti nemi kapcsolat irreleváns és szükségtelen.

Valójában ezt tekintik a mesterséges méh újabb előnyének.

A mesterséges méh ötlete nem új. Egy 2017-es videó is hasonló koncepciót lebegtet. Tehát egyértelmű, hogy ez a kérdés nem fog eltűnni.

A biotechnológia előnyeinek és borzalmainak szétválasztása az, amire a hívő katolikusok hivatottak. És ezt nem tudjuk megtenni Isten bölcsessége nélkül.

Az év elején kínai tudósok azt állították, hogy létrehoztak egy mesterséges anyaméhet és egy mesterséges intelligenciájú robot dadust.

Forrás: Church militant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése