A korona-válságban is felvetődik a kérdés, hogy kik lesznek a nyertesek és a vesztesek. Milyen szervezetek és csoportosulások tevékenykednek a háttérben? Ernst Wolff pénzügyi szakértő az RT DE-nek adott interjújában válaszol ezekre a kérdésekre.

Már Winston Churchill is hangsúlyozta, hogy egyetlen válságot soha nem szabad kihasználatlanul hagyni. Ebből logikusan az következik, hogy ezúttal is valakik a saját hasznukra akarják fordítani a helyzetet. De kik azok a szervezetek és csoportok, amelyek a háttérben tevékenykednek? És mennyire egyeztethető össze demokratikus értékeinkkel, hogy magánalapítványok közvetlen befolyást gyakorolnak politikai rendszerünkre?

Ernst Wolff könyvszerző és pénzügyi szakértő az RT DE-nek adott interjújában válaszol ezekre a kérdésekre. Elmagyarázza, hogy a Világgazdasági Fórum (WEF) képzési programjai - például a Young Global Leaders (YGL) - révén közvetlen befolyást gyakorol politika és az üzleti élet legfontosabb döntéshozóira, és így a társadalmi-politikai eseményekre is. A "Nagy Újraindítás" álcája alatt a fórum a társadalom átalakításába és új ellenőrzési mechanizmusok létrehozásába kezdett bele, a kínai "Szociális Kreditrendszer" mintájára.

Forrás. Ernst Wolff @ YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=1edT00VksRw