Angelique Coetzee, háziorvos és a Dél-Afrikai Orvosi Kamara elnöke az osztrák ServusTV-nek adott interjúban reagált a félelemre, pánikra és az Omicron-változat miatt bevezetett totalitárius szabályokra, amelyek szerinte nagyon enyhék.

FREEWEST MEDIA

PRETORIA - Coetzee, aki elsőként fedezte fel a variánst, azt mondta, hogy a vele megfertőződött emberek 99 százalékánál csak enyhe tünetek jelentkeztek. "Hasonló a megfázáshoz vagy az influenzához".

Azt is elárulta, hogy többek között "tudósok" fenyegették meg, akik arra utasították, hogy ne hozza nyilvánosságra, hogy az új variáns csak enyhe panaszokat okoz. Azt mondták neki, hogy változtassa meg a történetét: "Akkor azt mondtam, hogy az Omicron Dél-Afrikában ártalmatlan betegség, Európában pedig nagyon komoly betegség, mert ezt kellett elmondanom az európai politikusoknak" - mondta Coetzee.

A Dél-Afrikai Orvosi Kamara vezetője és az OmicronVariáns felfedezője Angelique Coetzee

A tudósok és az európai politikusok nem engedték, hogy egy szót is szóljak arról, hogy ez az új variáns nagyon enyhe tüneteket okoz.

 

Coetzee-t azután keresték meg az európai "tudósok", miután elmagyarázta, hogy az Omicron körüli pánik "vihar a teáscsészében". Nem sokkal a nyilatkozata után az OMT (a hollandiai járvánnyal foglalkozó egészségügyi ügynökség) holland elnöke, Jaap van Dissel azzal utasította el észrevételeit, hogy "tényleg túl korai" még megmondani.

"Még nem lehet tudni, hogy az Omicron után milyen új változatok fognak megjelenni" - mondta Van Dissel.

Még akkor is, amikor Coetzee megpróbálta elmagyarázni, hogy ő egyszerűen csak a WHO irányelveit követte az enyhe betegség meghatározására vonatkozóan, a politikusok továbbra is nyomást gyakoroltak rá, hogy változtassa meg kijelentéseit.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/orvos-aki-felfedezte-az-omicront-parancsot-kaptam-hogy-ezt-a-valtozatot-komolynak-minositsem