2022. január 18., kedd

Oroszország: Teljes katonai készültség a nyugati határoknál

 

Oroszország megkezdte a tankok, az MLRS-ek, a légvédelem és a hadsereg tömeges átszállítását a NATO-határra. Oroszország 500 ezer főre növelheti hadseregének létszámát a nyugati határokon.

Jelenleg mintegy 100 000 orosz katonát és több ezer katonai felszerelést telepítenek Oroszország és Ukrajna határára. A nagyszabású katonai felszerelés Oroszország keleti részéből a nyugati határok felé történő szállításáról nagyon sok kép látható a világhálón.

Az orosz csapatok tehát nagy készültséggel várakoznak az ukrán határon.

Harckocsik, rakétavető, könnyű páncélozott járművek, katonai teherautók, tábori tüzérség és egyéb mérnöki járművek  - például vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris felderítő járművek gurulnak át az országon. Egyes hírforrások szerint azért, mert fennáll a veszélye annak, hogy az ukrán fegyveres erők mind a Donbászt, mind a Krímet megtámadhatják.

Úgy tűnik, az orosz csapatokat számos katonai táborba telepítik majd a teljes nyugati határ mentén, így nem csak az ukrán határ lesz érintve, hanem Fehéroroszország Lengyelországgal, Litvániával és Lettországgal közös határa is.

Mindeközben a másik oldalon is "készülődés" indult. Anglia páncéltörő rakétákat juttatott el Ukrajnába. Az első fegyverszállítmány hétfőn érkezett meg
Rövid hatótávolságú páncéltörő rakétákkal és egy kisebb, kiképzést nyújtó "különítménnyel" segíti Nagy-Britannia Ukrajnát.

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint az oroszok"egyre fenyegetőbb viselkedése” miatt van szükség erre.

„Ukrajnának joga van megvédeni a határait, és a segítségünkkel erre még inkább képes lesz.”

https://mediaforras.com/oroszorszag-teljes-katonai-keszultseg-a-nyugati-hataroknal-1320

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése