2021. december 16., csütörtök

Visszatértek a hitleri idők Hanauban, megkülönböztető zöld karszalag az oltottaknak

 

A 100 ezres német város, Hanau meglepő újítással állt elő: december 17-től karszalaggal különbözteti meg az oltottakat.

"Szerezze be a 2G szalagot - a kellemesebb időtöltés érdekében Hanau üzleteiben, éttermeiben, valamint a karácsonyi vásárban" - áll a város weboldalán.



A karszalagot a 2G státuszú (teljesen oltott vagy felépült) személyeknek a kibocsátó pontként regisztrált üzletekben lehet átadni a megfelelő igazolás bemutatása mellett. Vagyis: oltási kártya (papír vagy digitális) vagy gyógyulási igazolás, fényképes igazolvány bemutatásával.

Előny: Gyorsabbá, egyszerűbbé, teszi a 2G ellenőrzést az üzletekben, éttermekben, karácsonyi vásárokon.

Hogy a 2G szalagokat bizonyítékként ismeri-e el a belépéshez, minden cég maga dönti el. A karszalag nem helyettesíti a bizonyítási kötelezettséget a rendőrségi ellenőrzések esetén: A vásárlóknak továbbra is magukkal kell vinniük az oltást vagy gyógyulást igazoló okmányt és személyazonosító okmányt.
A még nem teljesen beoltott gyermekek és serdülők nem élhetnek a szalagos lehetőséggel, nekik továbbra is fel kell mutatniuk a tesztfüzetet minden üzletbe belépve.

A szalagok egy napig érvényesek, vízállóak - nem adhatók tovább oltatlanoknak, mivel eltávolításukkor megsérülnek, így érvénytelenné válnak.

Mintegy 150 kiskereskedelmi, vendéglátói és szolgáltató egység csatlakozott a kezdeményezéshez.

https://mediaforras.com/megkulonbozteto-zold-karszalag-az-oltottaknak-1258

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése