A német oltási gépezet kezd megbicsaklani. Jó néhány háziorvosi rendelőben már nem adják be az oltásokat.

A Robert Koch Intézet adatai szerint, amelyekhez a Welt am Sonntag című lap hozzáférhetett, egyre több orvos lép ki a korona "oltási" kampányból.

Az augusztus 2. és 8. közötti héten már csak 29 300 rendelőben "oltottak be embereket a koronavírus ellen", vagyis sokan kiszálltak. A vakcinák németországi bevezetésekor összesen 52 600 rendelő vett részt a népirtási kampányban. Ez azt jelenti, hogy 23 300 (44%) praxis hagyta abba az oltás beadását.

A 16 államból tizenegyben bezárják az oltóközpontokat.

Az oltóanyagrendelések száma is csökken. Július 27-ig összesen 1,3 millió adagot rendeltek. A kampány kezdetén ez a szám még 1,5 millió adag volt.

Ráadásul több német tartomány is arra készül, hogy bezárja oltóközpontjait. A 16 szövetségi állam közül tizenegy szeptember 30-ig bezárja az oltóközpontok nagy részét vagy mindegyikét - írja a Welt am Sonntag. Bajorország és Schleswig-Holstein nyitva hagyja központjait. Ott korlátozott kapacitással működnek, vagy készenléti üzemmódban vannak.

Az oltatlanok nyomás alá kerülnek

Németországban a lakosságnak csak több mint a fele (56,82%) van teljesen beoltva korona ellen. A németek kevesebb mint kétharmada (62,76%) kapott legalább egy oltást.

Eközben Németországban az oltatlan emberekre további nyomás nehezedik. A koronavírus október 11-től már nem lesz ingyenes. Oltás, gyógyulási igazolás vagy negatív teszt nélkül többé nem léphetnek be a vendéglátóiparba, fodrászokhoz és más kontakt szakmákba. A sportok vagy rendezvények is tabuvá válnak. A szabály a kórházak, valamint a nyugdíjas- és idősotthonok látogatóira is vonatkozik majd. (ER: Ez a francia játszmakönyv másolása.)

https://pokolafoldon.hu/pandemia/tobb-mint-23-000-nemet-orvos-lepett-ki-a-nepirtasi-kampanybol