“A nyilvánvaló következmény a szcientizmus egy új formája, amely a COVID-probléma megoldására született újjá a fideista módon elfogadható vakcinákkal, és amely a kor új erkölcsi tekintélyének nevezi magát.”

A tudománytól megfosztott politikai tudományosság eredménye egy új szcientista vallássá nőte ki magát. A gyógyszer lobbi és a kormányok jól kitömött felelőseit már nem érdeklik a tudományos vizsgálatok. Az un. államérdek és “egészségvédelem” “közjó” szerintük minden alapvető emberi jogot felülírhat. Egy kérdésem van, mégis ki hatalmazott fel benneteket erre? Ugyanis ezek nem szerepeltek a választási kampányban, és nem is kapott erre egyikőtök sem felhatalmazást. Ezt úgy hívják: korrupció szabad rablás, és népírtás, hazaárulás.

Róma, Olaszország, 2021. április 14. (LifeSiteNews) – Egy vatikáni informátor és volt vatikáni bankfőnök elítélte a COVID-19 világjárvány megoldására tett mainstream kísérleteket, mint az ember észbeli képességeit tagadó, kemény vallást.

Ettore Gotti Tedeschi 76 éves olasz közgazdász és teológus kritikát írt az új “szcientizmusról”, amely a La Verità (“Az Igazság”) magazinban jelent meg vasárnap, ironikus címmel: Itt van! Végre megjelent e század igazi erkölcsi tekintélye: a szcientizmus”.

A szcientizmus általában azt a hitet jelenti, hogy a tudománynak mindenre van válasza. Gotti Tedeschi azonban úgy véli, hogy megjelent egy újfajta szcientizmus, amelyben a tudomány nemcsak kizárólagos hozzáféréssel rendelkezik az igazsághoz, de tudósai morálissá is válhatnak, és kritikátlanul hihetnek nekik.

“Minden, ami a COVID-járvány megoldását övezi, mindenekelőtt a vakcinajavaslatok, olyan tulajdonságokat vegyítenek, amelyek szerintem meglehetősen eredetiek” – írta a professzor.

“Ezek a jellemzők egy olyan pragmatizmus jellemzői, amely tudományos, de moralizáló, és ezért a tudományos fideizmus bizonyos állításaival keveredik” – folytatta.

“A látszólagos eredmény a szcientizmus egy új formájának tűnik, amely a COVID-probléma megoldására reinkarnálódott a fideisztikusan [vakhittel] elfogadandó oltóanyagokkal, és talán a kor új erkölcsi tekintélyének nevezi magát, amely a modern vallás, a tudományos vallás iránti hitet követeli meg”.”

Tedeschi Gotti kijelentette, hogy a “szcientizmus” alatt a tudomány olyan modelljét érti, “amely ki akarja találni, és azt hiszi, hogy ki is tudja találni, hogyan lehet megoldani minden problémát, kielégítve az emberiség minden igényét, még az erkölcsi igényeket is”.

A tudomány azonban nem azt teszi, amit tennie kellene: kételkedik, tesztel, új hipotéziseket kínál. Gotti Tedeschi úgy véli, hogy a világ már több mint egy éve nézi, ahogy a “tudomány emberei” jóakaratúnak tűnő módon néznek szembe a világjárvánnyal. A valóságban azonban ezek a tudósok egyfajta “pragmatizmust” gyakoroltak, amely kizárta a lehetséges megoldásokat. Még a “végzetes” hibákat, például a betegek váratlan halálát is úgy kezelik, mintha azok statisztikailag irrelevánsak lennének.

Eközben úgy tűnik, hogy ezek a tudósok most azt várják, hogy gondolkodás nélkül elfogadják elképzeléseiket, sőt, a rajongó nép háláját is. Ha nem hisznek, szidják, az mindenkinek árt.

“Most úgy tűnik, ez a tudományos pragmatizmus (néha némi arroganciával) fideista elfogadását kéri, akár erkölcsi okokból is, az orvostudományi-tudományos előnyöknek – még ha még nem is jól teszteltek -, amelyeket odaadással és hálával kell elfogadni az orvostudománynak” – írta a közgazdász.

“Elutasításukkal [szerinte] nemcsak azt kockáztatjuk, hogy visszatérünk a bubópestis sötét középkorába, hanem gazdasági és erkölcsi kárt is okozunk a közösségnek”.

Tedeschi Gotti kijelentette, hogy az elmúlt hetek javaslatait hallgatva egy olyan tudománymodell benyomását keltette, amely “magyarázat és megnyugtatás helyett moralizálni akar, és ezért minden ponton a hit által kell elfogadni”.

Ezzel a hit új, furcsa korszaka köszöntött be.

“Íme … korunk igazi újdonsága, amelyet a COVID-nak köszönhetően fedeztünk fel” – írta. “Ennek az új modellnek, vagy megközelítésnek megfelelően a tudós a valóság új értelmét kínálja, amely kizárja a különböző elméleti hipotéziseket, és csak az erre felhatalmazottak határozzák meg”.

Ez a felkínált valóság nem vitatható, még akkor sem, ha képtelenek vagyunk megérteni vagy megítélni, és kénytelenek vagyunk hittel elfogadni.

“És ez nagyon meglepő, mert miután évszázadokon át az értelemmel helyettesítettük a vallásos hitet, furcsa módon ma arra hívjuk fel az embert, hogy az értelem képessége nélkül higgyen” – tette hozzá Tedeschi Gotti.

Az író ezután Sir Karl Popper osztrák-brit filozófust idézte, aki a tudományos ismeretszerzés hagyományos megközelítésének kritikusa, mondván, hogy Popper elutasította volna ezt a tudományos fideizmust.

“A tudományos dogmatizmusban a totalitarizmus előfeltételeit látta” – írta Gotti Tedeschi. “Popper kifejtette (a ‘The Non-existence of the Scientific Method’ [1965] című könyvében), hogy nincs módszer egy tudományos hipotézis igazságának igazolására, és nincs módszer annak igazolására, hogy egy hipotézis igaz vagy nem igaz.”

Úgy tűnik azonban, hogy a tudományos világ magabiztos a koronavírus-válsággal kapcsolatos elméleteiben, és nem tűr vitát.

“Nem hiszem, hogy valaha is tanúja lettem volna a COVID-ről vagy a vakcinákról szóló közvetlen és nyilvános konfrontációnak az ellentétes véleményű tudósok között” – zárta Gotti Tedeschi. “Lehet, hogy a szcientizmus nem tolerálja a tudományos ökumenizmus formáit?”

Ettore Gotti Tedeschi 2009-től vezette a Vallási Művek Intézetét (IOR), közismert nevén a Vatikáni Bankot, amíg 2012-ben az igazgatótanács ki nem kényszerítette. 2019-ben kijelentette, hogy szerinte a Vatikán irányító testületének, a Római Kúriának a tagjai képesek lennének meggyilkolni őt. 2018-ban egy nemzetközi életvédő konferencián Gotti Tedeschi azt mondta, hogy a Nyugat közelmúltbeli demográfiai összeomlását azért tervezték, hogy megteremtsék az Új Világrendhez szükséges feltételeket. Azt is mondta, hogy ennek az összeomlásnak a szerzői a legmagasabb szinteken befolyásolják a Vatikánt.

https://koronaigazsaga.info/a-vatikan-bank-volt-vezetoje-eliteli-a-szcientizmus-uj-vallasat-a-covid-valasz-kapcsan/