Ez a harmadik kíséreltük Európa bekebelezésére. A mohamedi hidzsra Kr.u. 622-ben volt. Pár évtized alatt elfoglalták a Közel-keletet és Észak-Afrikát. Száz év múlva már Poitiers-ig nyomultak. Akkor nem sikerült tovább menni, de az Ibériai félszigetet 1492-ig uralták.
De alighogy Spanyolország felszabadult, keleten roppant meg a sokáig kitartó védőbástya és a mohácsi csatavesztés másodszor is lehetőséget kínált nekik Európa elfoglalására. Akkor Bécsnél állították meg őket.
Ami nem megy erőszakkal, mehet békésen. Harmadik próbálkozás a lassú, évtizedeken át tartó beszivárgás. Már a 70-es 80-as években elkezdődött. Akkor még nem volt semmi gond, hiszen csak dolgozni akartak és jól keresni.
A deklaráltan keresztényellenes szabadkőműves árnyékhatalom a 2010-es években látta beérni az időt, hogy a folyamatban rejlő lehetőséget kihasználja és a tradicionális európai világot végképp felszámolja. Az előkészületek több lépcsőben zajlottak. 2011-ben a viszonylag stabil Líbiát káoszba taszították, hogy ezen az észak-afrikai résen keresztül utat nyissanak Európa felé.
A másik útvonalat a Közel-keleten át teremtették meg. Itt már 2001 (szeptember 11.) óta jelen voltak fokozatosan felszámolva a régió politikai stabilitását (ugye emlékszünk: Afganisztán, Irak, Szíria, arab tavasz stb.) és gyenge bábkormányok és kaotikus állapotok itt is utat nyitottak Európa felé.
De a 2008-as gazdasági válság is leginkább ezt a célt szolgálta. Miért is? Az amerikai, gátlástalan, fedezet nélküli túlhitelezésben létrehozott mérgezett értékepapírhalmazt (mint egy időzített bombát) áttolták Európára. Bár az egész kontinenst megviselte Amerika mérge, mégis kiket taglózott le leginkább? A PIGS országokat! Portugália, Itália, Görögország, Spanyolország. Nem érdekes? Pont ezek a migrációs krízissel elsődlegesen, közvetlenül érintkező országok. Ezeket a gazdasági válsággal olyan adósságcsapdákba kergették, hogy utána már gyerekjáték volt "szakértői kormányokkal" olyan "toleráns" és "befogadó" politikai légkört teremteni, amiben, mint kés a vajban, tudtak az afrikai és közel-keleti tömegek Európa belső területei felé áramolni.

Időrendben összefoglalva az ördögien gigászi terv főbb állomásait:
2001. szeptember 11.: casus belli a Közel-Kelet elfoglalására, majd folyamatos felszámolása a térség stabilitásának.
2008. gazdasági válság kirobbantása, PIGS államok bedöntése, hogy a pénzügyi pórázon tartott Dél-európai államokon keresztül szabadon áramolhasson majd a muszlim invázió.
2011.: Líbia felszámolásával kapunyitás Észak-Afrikában Európa felé
2015-től: miután minden előkészület megtörtént indulhat a finálé, jöhetnek a migránsok.

Pálos Pál