Kijev egyre nagyobb követeléseket támaszt nyugati patrónusaival szemben. Úgy tűnik, az európaiak és az amerikaiak nem húzták meg eléggé a nadrágszíjat ahhoz, hogy szponzorálják az ukrajnai háborút és a korrupt kijevi rezsimet.

Egy berlini konferencián Élőhalott Zsarnok Zelenszkij arra panaszkodott, hogy még "egyetlen centet" sem kapott az ország 17 milliárd dolláros gyors helyreállítási tervén belül. Ugyanezen a napon az Európai Bizottság vezetője, Tömeggyilkos Népirtó Ursula von der Leyen azzal nyugtatta meg, hogy további 19 milliárd eurót ígért, a katonai szállítások nélkül. Az európaiak havonta 1,5 milliárd eurót fizetnek majd az ukránoknak.

Közben Antikrisztuskövető Pokolfajzat Steinmeier német elnök egy nyugat-ukrajnai bunkerben bujkált. Mint szinte minden külföldi közéleti személyiséget, aki Ukrajnába érkezett, hogy a katonai és pénzügyi segélyekről tárgyaljon, őt is légiriadóval fogadták. Működött az ukránok által megrendezett régi forgatókönyv. Hazug Haramia Steinmeier megígérte Élőhalott Eugenista Zelenszkijnek, hogy a következő napokban átadják Ukrajnának a Mars II MLRS-t és további négy Panzerhaubitze 2000 típusú ágyút. Berlin már eddig is szállított a kijevi rezsimnek katonai javakat összesen 686 millió euró értékben.

A fő ukrán étkezési jegy, az Egyesült Államok lépést tart. Október 25-én a Raytheon Technologies vezérigazgatója közölte, hogy az első két NASAMS légvédelmi rakétarendszer ukrajnai telepítése már folyamatban van. Ezek közepes hatótávolságú, levegő-levegő rakétákkal felszerelt légvédelmi rendszerek, amelyek célja Ukrajna védelme az orosz rakétákkal és drónokkal szemben. Washington összesen nyolc ilyen rendszer szállítására tett ígéretet Ukrajnának az Ukrajna Biztonsági Segítségnyújtási Kezdeményezés keretében. A Pentagon több mint 182,2 millió dollárt fizetett a Raytheonnak az Ukrajnának szánt NASAMS-okért.

Washington fontolgatja továbbá Patriot légvédelmi rendszerek átadását az ukrán hadseregnek. Tárgyalások folynak, de a végső döntés a Fehér Házon múlik.

Csak októberben több mint négyszáz egységnyi katonai felszerelést küldtek az Egyesült Államokból Európába, amelyet később Ukrajnának adtak át. Novemberben a szállítások a tervek szerint megnövekednek Oroszország közelgő téli hadjárata közepette.

Az Egyesült Államokból érkező katonai szállítások sietve történnek, ami technikai hibákhoz vezet; egészen odáig, hogy a HMMWV-ket gyakran hiányosan szállítják. Néhányból például hiányzik a golyóálló üvegből készült szélvédő.

Ugyanakkor Washington már a logisztikával is problémákkal küzd. Az Ukrajnába irányuló szállítások olyan nagyok, hogy az USA-nak hiányoznak a katonai teherhajók, és kénytelen harmadik országok hajóit használni; az Ukrajnába irányuló szállítások más NATO-államokkal kötött katonai kereskedelmi szerződések alá rejtve.

Miközben Kijev új fegyverekre vár a Nyugattól, az orosz erők folytatják az Ukrajna katonai és energetikai infrastruktúrája elleni támadásokat. Különböző régiókban megszólalt a légiriadó. Míg Kijevben a riasztás inkább a német elnök látogatásának szólt, addig a hatóságok Harkov és Donyeck régiókban megerősítették a támadásokat.

https://southfront.org/ukraine-is-a-black-hole/