Mi van azzal, hogy Trump az új Messiás? Egészen a közelmúltig ez az elmélet a szélsőséges holdkórosok provinciája volt, de mostanra ez kezd a mainstreambe kerülni.

Támogatóinak jelentős része szó szerint azt hiszi, hogy ő a válasz az imáikra, akit Isten küldött, hogy megvédje a keresztény nemzetet. Amerika-szerte óriásplakátok és plakátok jelennek meg.

A Times Of Israel szerint "Nem tekinthetjük többé a trumpizmust Amerika politikai rendszerének véletlenszerűségének, vagy a tömeghisztéria gyülekezetének, vagy az országunkban a mentális betegségekre való rossz odafigyelés eredményének. Ez most már egy teljes értékű fundamentalista messianisztikus vallás, amelynek több millió követője van, és futótűzként terjed a kormányunkban, a rendőrségen és az üzleti életben. És ez, sokkal ijesztőbb felismerés, mert nem lehet egyszerűen leszavazni egy vallási hovatartozást. A trumpizmus nemzedékekre vagy még hosszabb időre ránk ragadt, és ő is a hamis messiások sorába fog kerülni a jövő történelemkönyveiben".

Az impeachment kísérletek voltak az ő passiója, a választási lopás az ő keresztre feszítése, Mike Pence az ő Júdása, és most a második eljövetelét kellőképpen várjuk, hogy befejezze a folyamatot. Robert Jeffress texasi evangélikus lelkész imádkozik: "Isten adjon neki erőt! Jerikói sétát tesz!"". Ez feltehetően arra utal, amikor Józsué (ugye?) megfújta a trombitát, és Jerikó falai leomlottak. Ezután Isten népe megölt minden férfit, nőt és gyermeket a városban. Vajon Trump tud valami hasonlót tenni DC-vel, SF-fel vagy NY-vel? Ha igen, akkor írjon fel engem is.

 

 

Trump a legvalószínűtlenebb az utóbbi idők Messiásai közül, de Jeffressnek nem okoz gondot összeegyeztetni Trump életmódját a Biblia tanításaival, amelyet most minden gyűlésen elővesz. "Úgy érti, úgy tesz, mintha tökéletesen jámbor lenne?" - kérdezte költői módon. "Nem." Jerry Falwell tiszteletes Dávid királyhoz hasonlítja Trumpot, akinek szintén volt néhány csontváz a szekrényében, de nagy dolgokra jutott. Jegyezzük meg, Trumpnak megvolt a maga magisztrális, a Szentíráson alapuló válasza azokra, akik ezt a kérdést felvetik: "Bizony, aki nem nyersz egy pornósztárral, miközben a harmadik felesége terhes volt az ötödik gyermekével, az vesse rá az első követ". Igen, valóban. Újra tweetelt egy állítást, miszerint az izraeliek úgy tekintenek rá, "mintha ő lenne Izrael királya" és "Isten második eljövetele", miközben szerényen elismeri, hogy másodhegedűs szerepet játszik Jézus mögött, akit ő "híresebbnek" tart. Legalábbis egyelőre.

Nézze, a legutolsó dolog, amit itt tenni akarok, hogy kigúnyolom a ma történtek spirituális dimenzióját, ami szerintem valójában a Jó és a Gonosz, vagyis Isten és a Sátán közötti manicheus konfliktus utolsó felvonása. Azt mondom, hogy bármilyen isteni hatalmat tulajdonítani Trumpnak nemcsak istenkáromlás és bálványimádás, hanem földi szempontból teljesen kontraproduktív. Sokan nem fognak velem egyetérteni, de én Trumpot ideológiamentesnek látom.

Sokkal inkább, mint a végső üzletkötő, kiszúrt egy rést a választási piacon, és briliánsan kialakított egy "terméket", hogy kihasználja azt. Groucho Marx szellemes mondása jut eszembe: "Nekem megvannak az elveim. És ha nem tetszenek, van még egy csomó más is". Szeretnék tévedni, de Istent nem lehet kigúnyolni. Trumpot pedig Messiásként megnevezni a legrosszabb fajta gúnyolódás.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/trump-az-uj-messias