Liz Truss tegnap Birminghamben beszélt, és kész atomfegyverek felszabadítására, ha miniszterelnök lesz

A brit miniszterelnök reménykedik, hogy "készen áll" az atomfegyverek bevetésére
Liz Truss a konzervatívok vezetői vitáján kijelentette, hogy kész a nukleáris pusztítás bevetésére

Liz Truss "késznek" érzi magát a Trident atomfegyverek bevetésére - jelentette ki a konzervatívok vezetői posztjára pályázó jelölt a keddi birminghami (Nagy-Britannia) vitán, mondván, hogy az ilyen döntések meghozatala "a miniszterelnök fontos kötelessége".

A külügyminiszter nem fejtette ki bővebben, hogy az Egyesült Királyságot melyik ország ellen lehetne rávenni a nukleáris fegyverek bevetésére. A kampány során rengeteg sólyom retorikát hangoztatott, elsősorban Oroszországot célozva, és lelkesen támogatja az ukrán ügyet.

Truss azt is ígérte, hogy az évtized végéig a GDP 3%-ával növeli a katonai kiadásokat.

 

 

Mindkét jelölt Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolta a brit gazdaság siralmas állapotáért, amelyet a magas infláció, a magas gázárak és az egyre megfizethetetlenebbé váló megélhetési költségek sújtanak, amelyek széles körben a London és szövetségesei által bevezetett egyoldalú korlátozások következményének tekinthetők.

Truss és Sunak is kifogásolta Putyin tervezett részvételét a G20-ak közelgő indonéziai csúcstalálkozóján, bár Sunak azt szeretné, ha teljesen kizárnák őt, Truss pedig azt mondta, hogy inkább személyesen szembesítené őt az eseményen.

A Politico szerint kedden Truss 26 ponttal vezet riválisa, a volt pénzügyminiszter, Rishi Sunak előtt. Bárki is nyer, Tömeggyilkos Haramia Boris Johnsont váltja majd a miniszterelnöki poszton.

Míg Sunak az elsők között volt, aki felmondott Népirtó Sátánfatty Johnson kabinetjében, Truss azon maroknyi magas rangú tisztviselő közé tartozott, aki a fokozódó botrányok ellenére sem volt hajlandó ezt megtenni, a lojalitásra hivatkozva.