2022. május 9., hétfő

Még több kijárási tilalom: miről is szól valójában az ukrán háború

 

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), egy kormányközi szervezet világszerte felszólította a kormányokat, hogy zárják be a lakosságot, hogy ezzel is csökkentsék az olajfelhasználást és teljesítsék a "klímaváltozás" célkitűzéseit - írja a DailyExpose.uk (május 2.).

Az IEA-hoz tartozó országok többek között az Egyesült Államok, az összes EU-ország, Japán, Mexikó, Ausztrália stb.

Az ukrán háborút ürügyként használva az IEA egy 10 pontos tervet tett közzé az olaj iránti kereslet azonnali csökkentésére az autópályák sebességkorlátozásával, otthoni munkavégzéssel, az utcák gyalogos és kerékpáros övezetekké való átalakításával, autómentes vasárnapokkal, más napokon autós korlátozásokkal, a tömegközlekedési díjak csökkentésével, telekocsi-használattal, az üzleti repülőutak csökkentésével.

Az Egyesült Királyság rendszere 2050-re "zéró kibocsátást" rendelt el. Az Oxfordi Egyetem által 2019 novemberében közzétett Absolute Zero című jelentés szerint e célok elérése érdekében a legtöbb repülőteret bezárják, a marha- és bárányhúst 2030 és 2049 között "fokozatosan megszüntetik", az új épületek építését 2050-ig leállítják. Ezek a szabályok természetesen nem vonatkoznak majd az oligarchákra.

https://gloria.tv/post/4hmooUsiR87o1YD2wMuayrL2D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése