Az OpenTheBooks által megszerzett dokumentumok szerint az amerikai adófizetők az elmúlt nyolc évben 60 millió dollárt adtak a Világgazdasági Fórum támogatására, amely május 22-én, vasárnap, a svájci Davosban rendezi meg a világ milliárdos üzleti elitjének 2022-es találkozóját.

Davos. A világ milliárdos üzleti elitjének "játszótere".

Minden évben, mint a hattyúk, a gazdag, csinos és befolyásos emberek leereszkednek a festői svájci síparadicsomba, hogy a világ vezetőivel keveredjenek. A jövőnk utópisztikus globális társadalommá alakításáról tárgyalnak.

2019 óta először 2019-ben a 2022-es davosi találkozó május 22-én, vasárnap kezdődően személyesen zajlik majd.

A házigazda szervezet, a Klaus Schwab német közgazdász által alapított Világgazdasági Fórum (WEF) azt mondja, hogy platformot biztosít a nagyhatalmú vezetőknek, hogy "globális, regionális és iparági napirendeket alakítsanak".

Az egész eléggé giccses, a világrendről szóló mámoros gondolatokkal. Mindezek nagy része ellentétes az amerikai értékekkel.

A résztvevők 28 000 dollárt költenek csak egy belépőjegyért, az áhított belépőjegy pedig 50 000 dollárnál is többe kerül - és ez még azelőtt van, hogy a résztvevők tíz- vagy százezreket költenének magánrepülésre, sífaházakra és szórakozásra.

Ezután az esemény mágnások és köztisztviselők közötti szemérmetlen kapcsolatépítésbe torkollik.

Valószínűleg észre sem vette, de Ön - az amerikai adófizetők - több tízmillió dollárnyi szövetségi támogatással segítettek finanszírozni a szponzoráló szervezetet.

 

 

A WEF 2013 óta közel 60 millió dollárt kapott az amerikai adófizetőktől.

Az OpenTheBooks.com könyvvizsgálói megállapították, hogy a Trump-adminisztráció alatt a WEF 33 millió dollárt kapott, ami meghaladta a második Obama-korszak 26 millió dolláros támogatását.

Miért finanszírozzák az amerikai adófizetők ezt a szervezetet?

Az államadósságunk meghaladja a 30 billió dollárt, és a világválságok kaszkádszerűen terjednek. Nyilvánvaló, hogy az USA-nak nem kellene támogatnia egy olyan szervezetet, amelynek tagvállalatai már így is mesésen gazdagok - és amelynek legnagyobb éves konferenciája a szupergazdagok mágneseként működik.

(2017 januárjában a WEF tagsági és partnerségi díjai évi 65 000 és 650 000 dollár között mozogtak.)

"Az igazi varázslat [Davosban] a zárt ajtók mögött történik" - írja a Business Insider.

"A gazdagok és a hatalmasok arra használják az eseményt, hogy a nyilvánosság kizárásával kapcsolatépítésre és nézeteltéréseik tisztázására használják."

A képmutatás kerül a középpontba: A WEF kritizálja a vezérigazgatókat, akik sokkal többet keresnek, mint az alkalmazottaik, miközben Davos a világ szupergazdagjait gyűjti össze.

Schwab maga is vizsgálat tárgyává vált, mivel a WEF pénzeszközeit és üzleti szerződéseit saját személyes vagyonának növelésére használta fel.

Ez biztosan nem úgy hangzik, mintha Amerika stratégiai vagy pénzügyi érdekeit helyeznék előtérbe. A helyzet még rosszabb, ha figyelembe vesszük a Davosban zajló megbeszélések témáit.

2021 januárjában a davosi konferencia a "Nagy Újraindítás" népszerűsítésének eszközévé vált, egy olyan koncepciót, amelyet Schwab a COVID-19-ről szóló könyvében dolgozott ki Thierry Malleret francia közgazdásszal.

 

 

Ezt úgy írják le, mint egy útmutatót annak megértéséhez, hogy a vírus "hogyan zavarta meg társadalmi és gazdasági rendszereinket, és milyen változásokra lesz szükség ahhoz, hogy a továbbiakban egy befogadóbb, rugalmasabb és fenntarthatóbb világot hozzunk létre".

A szerzők azt vizsgálják, hogy "mik voltak e válságok gyökerei, és miért vezettek ahhoz, hogy globális társadalmi, gazdasági és politikai rendszereink "Nagy Újraindítására" van szükség".

Schwab a világjárvány megragadását szorgalmazta a "világ újraindítása és átformálása" érdekében, mivel az éghajlatváltozás, az egyenlőtlenség és a szegénység a válság során egyre sürgetőbbé vált.

Ha arra tippeltek, hogy ez nagyobb kormányokat, több adót és kiadást, valamint a polgárok fokozottabb felügyeletét jelenti, akkor igazuk van.

Egy könyvkritikus így foglalta össze Schwab lényegét: "A kormányok rossz teljesítménye nem a hozzá nem értés vagy a korrupció miatt van, hanem mert egyszerűen nem elég erősek".

Schwab tézise a recenzió szerint: "a társadalom válaszút előtt áll, és a járvány utáni jövő elé néz, amely vagy visszatér a bizonytalan (de ismerős) járvány előtti állapothoz, vagy továbblép", és "'befogadóbbá, igazságosabbá és az anyatermészetet jobban tisztelőbbé' válik."

Az egyéni szabadság elvesztése, és a kormánynak több hatalmat és adópénzt adni nem az, amit a legtöbb amerikai vonzó módszernek tart a világ jobbá tételére.

 

 

Hogyan tudott tehát a WEF 2013 óta közel 60 millió dollárnyi amerikai adófizetői támogatást felemészteni?

Leginkább a külügyminisztérium USAID-jén keresztül; az adófizetők 16 millió dollárt fizettek a WEF Grow Africa programjának támogatására, amely elősegítette a mezőgazdasági vállalkozások és az afrikai kormányok közötti kereskedelmi partnerségeket.

További 43 millió dollárt kapott a WEF Global Alliance for Trade Facilitation programja, hogy "fokozza a versenyképességet és az üzleti feltételeket, amelyek a fejlődő országokban a befogadó gazdasági növekedés és a szegénység csökkentésének kulcsfontosságú mozgatórugói".

Bár vitatkozhatunk ezen erőfeszítések értékéről, a világ legnagyobb szuperhatalmának finanszírozása csak növeli a WEF hitelességét. Davosban ezek a Klaus-demokraták államfőkkel, diplomatákkal és újságírókkal társalognak.

A Great Reset megbeszéléseken például részt vett többek között Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója, Károly walesi herceg és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár. Trump és Obama elnök is részt vett a találkozókon.

A 2022-es találkozó "lehetőséget kínál a világ vezetőinek, hogy számba vegyék a világ helyzetét, és partnerségeket és politikákat alakítsanak ki az előttük álló kritikus időszakra".

Csak remélni lehet, hogy a megbeszélések olyan eredménytelenek lesznek, mint ahogy azt a kritikusok állítják. Amerikának fel kell hagynia e pazar globalista estély házigazdáinak támogatásával.

Végül is ez a szervezet az életmódunk újraindítását akarja elérni.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/60-millio-dollar-az-adofizetoktol-hogy-a-wef-a-vilag-milliardosainak-jatszoteret-finanszirozhassa