Most, amikor a Fidesz ‘elsöprő győzelme’ állítólag még a Holdról is látszik, – csak egy valami nem látható még a földi szavazó fülkékből sem; az a súlyos korrupció, mely a Végrehajtói Maffiát és a Kormányzatot köti össze.

Varga Judit Igazságügyi Miniszter a választás éjszakáján jókedvűen nevetgélt a miniszterelnök mögött, ahogy azon az éjszakán a fideszes elitben mindenki.

Pedig egy ilyen súlyos korrupció esetén, mint a Schadl-Völner ügy nyilvánosságra kerülésével egy időben, már rég le kellett volna mondania, ahogyan ez egy civilizált országban szokás.

Nem így hazánkban. Bár Abszurdisztánban, ahogyan már sokan nevezik Magyarországot, a kormányzati médiában kommunikált információknak közük sincs a valósághoz, csak a valótlanságok halmazát állítják. Az sem igaz, amit a riportereik kérdeznek, mint, ahogy az állítólagosan “mindent elsöprő kétharmad” is egy jó nagy átverés.

A 2.900.000. Fidesz szavazó Magyarország jelenlegi népességének (9.75 milliónak), a felét sem teszi ki, legfeljebb az egyharmadát. De még a szavazásra jogosult majd 8 millió, (7.968.500) szavazónak sem éri el a felét a fideszes szavazó tábor. Nemhogy a kétharmadát. A fideszes szavazók száma a szavazásra jogosultak mindössze 37%-a, ami igencsak messze van a kétharmadot jelentő 66%-tól.

De ők úgy gondolják, hogy azt fognak csinálni ismét, amit akarnak.

Ám az az idő, már elmúlt. Saját maguk által felállított csapdák között kell, hogy lavírozzanak, s ez egyre nehezebb lesz számukra. Mert a mozgástér egyre szűkül. Nem szereti őket sem az Unió, sem a volt V4-es partnerek, de igazából még az oroszok sem.

A Pávatáncost egyik játékos sem kedveli igazán, mert ő a megbízhatatlanság szimbóluma. Mindenhova odalibben, de mégse tartozik sehova. És az általa felállított csapdák egyre súlyosabbak, s egyre mélyebbek lesznek, kezdve a Végrehajtói Maffiát érintő korrupción, folytatva a megoldatlan devizahiteles ügyekkel, a folyamatban lévő végrehajtói letiltások tömegével, s a Moratórium vége után óhatatlanul is bekövetkező tömeges kilakoltatásokkal.

És, akkor még nem beszéltünk a vágtató inflációról, pl. a PB gáz ára ma; 8200 Ft, de ősszel még 5000 Ft volt, s még az egyszerű durumtészta ára is egyetlen hét alatt a duplája lett.

A kormányzati választási alamizsna hamar elfogyott, s a nép, a dolgozói osztály, meg a nyugdíjasok egyre kevesebbet keresnek, életszínvonaluk rohamosan csökken.

Mindeközben a fideszes elit, (s nemcsak a fideszes), dúskál az anyagi javakban, s pazarló, hivalkodó életmódjával kihívja maga ellen a sorsot; a nép dühét.

S ez nem igazán szerencsés dolog egy súlyos háború árnyékában, mely ki tudja mikor csaphat át a határon, s operett hadseregünket kiegészítendő, ki tudja mikor kell a népet, a munkásokat felfegyverezni, hogy megvédjék a hazát.

*

Ezért lenne jó visszaadni mindent a kifosztottaknak, amíg még jószántukból megtehetik.

Fort András