Az olasz Felsőegészségügyi Intézet drasztikusan, több mint 97 százalékkal csökkentette az ország hivatalos COVID-halálozási számát, miután a haláleset meghatározását olyan személyre változtatta, aki nem COVID-ban halt meg.

Az Il Tempo olasz lap   arról számol be, hogy az intézet 130 000-ről 4 000 alá csökkentette a COVID-ban, nem pedig COVID-ban elhunytak számát.

– Igen, jól olvastad. Kiderült, hogy az eddig Covidnak tulajdonított halálesetek 97,1%-a nem közvetlenül a Covid miatt következett be” – írja Toby Young.

A járvány kezdete óta hivatalosan COVID-halálként nyilvántartott 130 468 haláleset közül csak 3783 volt közvetlenül a vírusnak tulajdonítható.

„Az összes többi olasznak, aki életét vesztette, egy-öt betegsége volt. A 67 év felettiek, akik meghaltak, 7%-ának több mint három társbetegsége volt, 18%-ának pedig legalább kettő” – írja Young.

„Az Intézet szerint a Covid-fertőzés után elhunyt olaszok 65,8%-a artériás hipertóniában (magas vérnyomás) szenvedett, 23,5%-a demenciában, 29,3%-a cukorbetegségben szenvedett, 24,8%-a pedig pitvarfibrillációban szenvedett. Hozzáadjuk, hogy 17,4%-uk volt tüdőproblémája, 16,3%-uk volt rákos az elmúlt öt évben, és 15,7%-uk szenvedett korábbi szívelégtelenségtől.”

Az Intézet új definíciója a COVID-halálra vonatkozóan azt jelenti, hogy a COVID kevesebb embert ölt meg Olaszországban, mint (suttogva) a szezonális influenza átlagos rohama.

Ha más nemzeti kormányok hasonló változtatást hajtanának végre, a hivatalos COVID-halálozás több mint 90 százalékkal csökkenne.

Ne várja el azonban, hogy sokan mások is kövessék a példát, mivel a kormányok annyit fektettek be tekintélyükből a vírus által jelentett fenyegetés felkeltésére.

Például az Egyesült Királyságban viselkedéspszichológusok együttműködtek az állammal, hogy szándékosan „eltúlozzák” a COVID fenyegetését „etikátlan” és „totalitárius” propagandamódszerekkel, hogy megrémítsék a közvéleményt a tömeges megfeleléstől.

És működött.

Az   első bezárás után végzett felmérés szerint az átlagos brit úgy gondolta, 100-szor többen haltak meg COVID-ban, mint a hivatalos halálozási szám.

Mostanra megértjük, hogy a „COVID” és nem „COVID” által megölt hivatalos személyek száma kevesebb, mint egytizede a hivatalosan bejelentett teljes COVID-halálozási számnak.

A változás ellenére Olaszország dönthet úgy , hogy kötelezővé teszi a COVID-19 elleni védőoltást, bár egy ilyen rendszer bevezetésének módját egyelőre nem részletezik.

* * *

https://civilekatisztanlatasert.hu/az-olasz-egeszsegugyi-intezet-drasztikusan-csokkentette-hivatalos-covid-halalozasi-szamat/