A sebész, aki megoperálta a 18 éves korában a vakcina hatásaiba belehalt olasz lányt, Camilla Canepát, azt mondta, soha nem látott még ilyet. "Ez nem normális" - tette hozzá.

Camilla Canepát Gianluigi Zona, a San Martino kórház idegsebészeti és ideg-traumatológiai klinikájának igazgatója operálta meg: "Még soha nem láttam olyan agyat, amelyet ilyen kiterjedt és súlyos trombózis ért".

A San Martinóban aznap este Alessandro d'Andrea idegsebész volt az ügyeletes, aki a főorvost is maga mellé hívta a műtőasztalhoz. "Úgy döntöttünk, hogy dekompressziós kraniotómiát végzünk, amelynek során megnyitjuk a koponyát, hogy enyhítsük a belső nyomást".

Zona elmesélte az élményt: "Az összes vénás melléküregben trombusok voltak elzáródva, olyan forgatókönyvvel még nem találkoztam a szakmában eltöltött sok évem alatt. Gondoljon a vénás sinusra úgy, mint egy folyóra a völgy közepén, ahol több patak összefolyik. Ha a vízfolyás közepén gátat építenek, a folyó megduzzad, és a mellékfolyók nem tudnak többé lefolyni ezen a ponton, így a nyomás megemelkedik a folyón felfelé.

"Nem vagyok sem virológus, sem járványtani szakember, sem halottkém, de a lány fejében látott kép alapján egyértelmű, hogy valami olyasmivel állunk szemben, ami nem normális".

 

A meghalt 18 éves lány szülei a médiának nyilatkoztak: "Nem volt semmilyen betegsége". A múlt héten a genovai ügyészség, amely a folyamatban lévő nyomozást koordinálja, utasítja a paviai halottkémet, hogy végezze el Camilla Canepa, az oltás után elhunyt tizennyolc éves lány holttestének boncolását. A lány állítólag krónikus vérlemezkehiányban, "családi autoimmun trombocitopéniában" szenvedett. Ezt az orvosok első jelentéseiből tudták meg a nyomozók.

De a lány családja, Angelo Paone ügyvéd segítségével, határozottan kiáll ebben a kérdésben. "Camillának nem volt semmilyen betegsége" - magyarázta az ügyvédjük. Állításukat alátámasztja két különböző CT-vizsgálat. A lányt két vizsgálatnak vetették alá, és az első után, amely nem mutatta ki a trombózis kialakulóban lévő helyzetét, hazaengedték, de a második után, amely azt mutatta, hogy az egészsége veszélybe került, azonnal átszállították a kórházba.

A lány június 3-án érkezett a Lavagna kórház sürgősségi osztályára, alig egy héttel az AstraZeneca beadása után. Súlyos fejfájásra panaszkodott.

Canepa, aki a liguriai Sestri Levante városából származott, a 18 év feletti fiatalok számára szervezett "nyílt napon" kapta meg az oltást. Az AstraZeneca oltását minden 18 éven felüli számára engedélyezték, de Olaszországban csak a 60 éven felülieknek ajánlják, mivel a fiatalabbaknál többször előfordult vérrögök kialakulása miatt összefüggésbe hozták vele.

Camilla esete aggodalmat keltett a fiatalok körében, akik korábban szívesen beoltatták magukat, hogy megkapják a zöld igazolványt vagy oltási útlevelet, amely lehetővé teszi számukra az utazást és a tömegrendezvényeken való részvételt.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/sebesz-aki-fiatal-olasz-oltas-aldozatot-mutott-ilyet-meg-nem-lattam