2021. május 14., péntek

A megtévesztő megnevezés: Agenda 2030 – Hogyan taszítja szakadékba a világot az ENSZ?

Az Agenda 21 az ENSZ akcióterve, melyet már 1992-ben, a Rio de Janeiróban rendezett Környezetvédelmi és Fejlesztési Konferenciáján 182 állam jóváhagyott. Konkrét fejlesztés- és környezetpolitikai intézkedésekre tesz javaslatokat a 21. századra. Az ENSZ által 2015-ben jóváhagyott Agenda 2030 keretében az Agenda 21 céljait a világszinten megnövekedett kihívásoknak megfelelően bővítették, és most azonos mértékben érvényesek minden országra.
Az Agenda 2030 tizenhét alappontjának hivatalos célja az egyes országokban fennálló helyzet további romlása elleni védekezés és a világ állapotának javítása a fenntarthatóság jegyében. Az ENSZ 2015-ös Általános Közgyűlésének határozatában ez olvasható: „Eltökéltek vagyunk, hogy megszabadítsuk az emberiséget a szegénység és az ínség zsarnokságától, valamint meggyógyítsuk és védelmezzük bolygónkat. Eltökéltek vagyunk, hogy merész, változást hozó lépéseket tegyünk, melyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a világot a fenntarthatóság és az ellenállóképesség útjára tereljük. Megígérjük, hogy ezen a közös utazáson, melyen ma elindulunk, senkit sem hagyunk hátra.”
Ha azonban alaposabban megvizsgáljuk a politikai programokat, kiderül, hogy általában egészen más célokat követnek, mint amelyeket a lakosság számára korábban felvázoltak. A Kla.TV az Agenda 2030 tizenhét „fenntartható fejlődési céljából” tizenkettőt górcső alá vett és kielemzett a szóban forgó megtévesztés szempontjából, hogy a nézők az egész világon összehasonlíthassák a pozítív hangzású célokat a gyakorlati megvalósulásukkal:
1. cél: A szegénység valamennyi formájának felszámolása  Ehelyett azt tapasztalhatjuk, hogy országok teljes lakosságát teszik függővé állami támogatásoktól, aminek következményeként a társadalmat lopakodva egy szocialista rendszerbe vezetik át. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) adósságcsapdába csalja a nemzeteket, melyekből soha többé nem képesek kiszabadulni.
2. cél: Az éhezés megszüntetése, az élelmezésbiztonság és a jobb táplálkozás megteremtése, valamint a fenntartható mezőgazdaság támogatása  Megfigyelhetjük, hogy a természetes kistermelői mezőgazdaságot tönkreteszik, miközben a multinacionális konszernek az ipari mezőgazdaságon, valamint a géntechnikán és agrokémián keresztül egyre inkább ellenőrzésük alá vonják a világ élelmiszertermelését.
3. cél: Az egészséges élet biztosítása és a jólét előmozdítása minden korosztály valamennyi tagja számára  Szerte a világon azt tapasztalhatjuk, hogy a kötelező oltást mindenhol bevezetik, a természetes gyógymódokat elnyomják, illetve üldözik. Az emberek ezáltal egyre inkább a gyógyszeripar uralma alá kerülnek, melynek termékei bizonyítottan megbetegítik a lakosságot, és akár csökkentik is a lélekszámát.
4. cél: Az inkluzív, méltányos és minőségi oktatás biztosítása, valamint az élethosszig tartó tanulás lehetőségeinek elősegítése mindenki számára  Ehelyett azt kell megállapítanunk, hogy különösen az Agenda 21 és 2030 következtében világszinten csökken az oktatás színvonala. Oktatási szabványok és egy „egységes oktatási rendszer” (angolul: Common Core Education) keretében a lakosságot már gyerekkorától kezdve manipulálják annak érdekében, hogy elveszítse kritikus gondolkodási képességét, mindent elfogadjon és passzívan engedelmeskedjen.
5. cél: A nemek egyenlőségének megvalósítása, minden nő és lány társadalmi szerepének megerősítése  Ehelyett azt tapasztaljuk, hogy a természetes, hagyományos családi és létformák feloldódnak, a nőket olcsó munkaerőként használják és a gyermekeket az állam neveli fel.  Emellett évtizedek óta közeledünk egy nemek nélküli társadalom céljához. Miközben a feminizmust előremozdítják, az összes alapvető férfias tuladjonságot elnyomják.  A transzgender ideológia támogatásával a nemek megváltoztatása a fiatalok körében drasztikusan emelkedett, aminek következtében végül a szaporodást is az állam irányíthatja.
6. cél: A vízhez és szanitációhoz történő hozzáférés és a fenntartható vízgazdálkodás biztosítása mindenki számára  Ezzel szemben kijelenthetjük, hogy a víz 90%-át világszinten a multinacionális konszernek által uralt nyersanyagipar használja fel, és ezzel egyidejűleg a vízellátás privatizálását is jelentősen előremozdítják. Jelenleg egy sor multinacionális konszern uralja a globális vízpiacokat, melyek a vizet egyre inkább luxuscikké teszik, és ezzel egyidejűleg megakadályozzák a lakosság mindennemű gazdasági függetlenségét.
7. cél: Megfizethető, megbízható, fenntartható és modern energiához való hozzáférés biztosítása mindenki számára  A tény ezzel szemben az, hogy pl. Németországban a megújuló energiáknak köszönhetően az áram ára erőteljesen megemelkedett, aminek első sorban a lakossági fogyasztók fizetik meg az árát.
8. cél: Tartós, befogadó és fenntartható gazdasági növekedés, teljes és termelékeny foglalkoztatás és méltányos munka elősegítése mindenki számára  Megfigyelhető azonban, hogy a globalizáció által egyre inkább azok a nemzetközi konszernek diktálják a munkafeltételeket, amelyek kíméletlenül kizsákmányolják az embereket, és ezzel egyidejűleg számtalan kisebb vállalatot vesznek át vagy tesznek tönkre. Így például csak az öt legnagyobb internetes konszern az elmúlt tíz évben 436 vállalatot vásárolt fel 131 milliárd USA dollár értékben. Ennek az lesz a következménye, hogy végül egy tucatnál is kevesebb konszern marad csak fenn.
9. cél: Ellenállóképes infrastruktúra kiépítése, az inkluzív és fenntartható iparosítás támogatása és az innováció ösztönzése  Ezzel szemben meg kell állapítanunk, hogy számos országban az ipar leépítése folyik, aminek következtében a munkanélküliség is jelentősen nő. Ugyanakkor számos országot „támogató” hiteleken keresztül állami eladósodásba, vagyis „adósságcsapdába” csaltak. Ennek következménye a hazai erőforrások, az infrastruktúra és a munkaerő kiárusítása.
10. cél: Az országokon belüli és országok közötti egyenlőtlenségek csökkentése  Valentin Lang közgazdász egy tanulmányában megvizsgálta a globalizáció következményeit 147 államban 1970 és 2014 között, és a következő eredményre jutott: Az egyes országok között ugyan csökkennek a jövedelemkülönbségek, a lakosságon belül azonban egyre inkább növekednek. Miközben a jobban kereső felső réteg jövedelme növekszik, az egyszerű lakosság a nagy vesztes. A nemzetközi konszernek, melyek a globalizáció fő nyertesei, sokszorosan szegénységbe, éhezésbe és kilátástalanságba taszítják a lakosságot. Ezek a konszernek kíméletlenül kizsákmányolják az országokat és a lakosságukat, aminek következtében az egyenlőtlenségek ígért csökkentése helyett azok növekedése következik be.
11. cél: A városok és egyéb emberi települések befogadóvá, biztonságossá, ellenállóképessé és fenntarthatóvá tétele  Ehelyett a biztonság nevében a lakosság totális felügyeletét vezetik be. Ennek keretében például egyre több ország alkalmaz arcfelismerő technológiát a felügyelet céljából. Városok nyilvános terein az emberek arcát automatikusan szkennelik, és algoritmus dolgozza fel a képeket. Emellett szigorú fegyvertartási törvényekkel óhajtják a nagyobb biztonságot garantálni. Valójában azonban a fegyvertartási tilalom nevében egyetlen bűnözőt sem fegyvereznek le, hanem sokkal inkább a jogkövető polgárokat, megakadályozva a népfelkeléseket, és egyedül az oligarchák számára garantálva a biztonságot.
12. cél: Fenntartható fogyasztási és termelési módok kialakítása  Ehelyett az embereket büntetőadók kiszabásával arra kényszerítik, hogy feladják a jól bevált technológiákat. Például a fosszilis tüzelőanyagok használatára kivetett CO2 adó alapján Németországban lebontják az új szénerőműveket és más országokban üzemeltetik tovább. Hasonló a helyzet a dízel gépjárművekkel. 
Mindezen felül kínai példára, lépésről lépésre egy szociális kreditrendszert készítenek elő a „Great Reset“ nevében, mind Németországban, mind pedig a világ többi országában. Ennek következménye: Aki nem viselkedik a kormány elvárásainak megfelelően, annak erőteljesen korlátozhatják a szabadságjogait és az egzisztenciáját, akár az élelmiszervásárlást is beleértve.
Ennyit az állítólagos javító intézkedések felülvizsgálatáról.

Végkövetkeztetés: Ha összehasonlítjuk a számos kitűzött, hangzatosan megfogalmazott célt a tényleges fejleményekkel, megállapíthatjuk, hogy finoman szólva „csalárd címkézésről” van szó. Érdekes módon az Agenda 2030-at ugyanazzal a szimbólummal jelenítik meg, mint a Világgazdasági Fórum által tervezett „Great Reset” tervet. Egy maga által megválasztott elittől azonban, amilyen a Világgazdasági Fórum, a világhelyzet semmiféle javítását nem várhatjuk. Éppen ellenkezőleg, az Új Világrend világosan megfogalmazva nem más, mint néhány pénzoligarcha öngazdagítása a köz terhére. Ezért egész egyszerűen a köz javát szem előtt tartó, a népből kiérlelődött, új világvezetésre van szükség. A világ helyzetének minden vágyott javítása egy jól tájékoztatott népesség közös feladata, amelynek képesnek kell lennie az önálló felelősségvállalásra.

ettől nm.

Források/Linkek: Agenda 21 https://www.bmz.de/de/service/glossar/A/agenda21.html
https://www.bmu.de/fileadmin/bmu-import/files/pdfs/allgemein/application/pdf/agenda21.pdf
Agenda 2030 https://www.bmz.de/de/agenda-2030
https://www.un.org/Depts/german/gv-70/band1/ar70001.pdf
Az AGENDA 2030 17 célja https://www.eda.admin.ch/agenda2030/de/home/agenda-2030/die-17-ziele-fuer-eine-nachhaltige-entwicklung.html
https://globales-lernen-harburg.de/wp-content/uploads/2019/01/SDGs.jpg
1. cél https://www.fluchtgrund.de/2019/01/wie-europaeische-agrar-subventionen-weltweit-armut-verursachen/
2. cél https://www.oxfam.de/blog/agrobusiness-statt-menschenrechte-ernahrungssystem-falsch-lauft
https://www.umweltinstitut.org/themen/gentechnik/gentechnik-und-welternaehrung.html
3. cél https://dieunbestechlichen.com/2017/09/unglaublich-schuldmedizin-will-heilpraktiker-verbieten/
https://daserste.ndr.de/panorama/archiv/2019/Behoerde-fordert-Heilpraktiker-abschaffen,heilpraktiker118.html
https://www.wirfuersimpfen.de/impfpflicht-europa-welche-lander-haben-eine-impfpflicht
4. cél https://www.epochtimes.de/politik/ausland/weltweit-sinkendes-bildungsniveau-und-un-agenda-21-haengen-zusammen-warum-a2495267.html
5. cél https://www.legitim.ch/post/agenda-21-einst-florierende-industrienationen-stehen-am-rande-des-kollaps
https://www.diepresse.com/5566920/studie-feminisierung-der-gesellschaft-fuhrt-zu-mehr-homophobie
https://www.schlossrudolfshausen.de/das-ziel-der-transgender-ideologie-ist-die-zerschlagung-der-familie/
https://www.freiewelt.net/nachricht/geschlechtsumwandlungen-liegen-im-trend-10076857/
6. cél https://www.oxfam.de/blog/konzerne-wasser-luxusgut
https://netzfrauen.org/2014/01/21/trinkwasser-nestl-danone-coca-cola-und-pepsi-multinationale-konzerne-beherrschen-weltmarkt/
7. cél https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/lichtblicke-kolumnen/strompreise-neue-hoechststande/
8. cél https://www.demokratiewebstatt.at/thema/thema-globalisierung/schattenseiten/ausbeutung-von-menschen/
https://www.amnesty.de/2015/6/15/globale-geschaefte-globale-verantwortung
https://www.oxfam.de/blog/uebermaechtige-konzerne-achtung-marktkonzentration
9. cél https://de.qaz.wiki/wiki/Deindustrialisation_by_country
https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wie-in-deutschland-die-deindustrialisierung-voranschreitet-16620945.html
10. cél https://www.wiwo.de/politik/ausland/studie-globalisierung-steigert-die-ungleichheit/21082024.html
11. cél https://www.amnesty.ch/de/themen/ueberwachung/dok/2021/technologie-fuer-gesichtserkennung-beguenstigt-rassismus-bei-der-polizeiarbeit
https://www.lausitzer-allgemeine-zeitung.org/was-wirklich-hinter-den-waffenverboten-steckt/
12. cél https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/511048/Great-Reset-Die-digitale-Tyrannei-nimmt-an-Fahrt-auf-China-ist-der-Pionier?src=rec-newsboxes
https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/energiepolitik-deutschland-treibt-den-ausstieg-voran-doch-weltweit-boomt-die-kohle/23141178.html?ticket=ST-3669-Hef5jyXdSf1I9ih3RaJM-ap3
Az Agenda 21/2030 csalárd címkézése https://www.legitim.ch/post/agenda-21-einst-florierende-industrienationen-stehen-am-rande-des-kollaps
https://giftamhimmel.de/die-agenda-2030-der-vereinten-nationen-entschluesselt-eine-blaupause-fuer-die-weltweite-versklavung-der-menschheit-unter-der-knute-von-konzernen/
https://www.konjunktion.info/2016/06/agenda-212030-es-geht-nicht-um-umweltschutz-es-geht-um-die-reduzierung-und-versklavung-der-menschheit/
Az Agenda 2030 és a Nagy Újraindítás https://www.freiewelt.net/nachricht/neue-weltordnung-un-agenda-2030-und-great-reset-haben-das-gleiche-symbol-10084015/
https://de.wikipedia.org/wiki/Ziele_für_nachhaltige_Entwicklung
https://www.wochenblick.at/das-symbol-des-boesen-der-kreis-der-agenda-2030-des-great-reset/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése