WASHINGTON, D.C., 2021. május 14. (LifeSiteNews) – Dr. Anthony Fauci most kijelentette, hogy a COVID-19 ellen beoltott amerikaiaknak “egyáltalán nem kell aggódniuk” a nem beoltott személyekkel való érintkezés miatt, ami kérdéseket vet fel, hogy miért van még mindig érvényben a maszkmandátum.

Az NBC News március 13-i műsorában megjelent, a zárlatot és a maszkot szorgalmazó Fauci a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) új iránymutatására reagált, amely előírta, hogy azok, akik megkapták a teljes adagot a wuhani koronavírus elleni injekciójukból, maszk viselése nélkül folytathatják a szokásos tevékenységüket.

Eközben a CDC szerint a be nem oltottaknak, vagy azoknak, akik csak az első adagot kapták meg, továbbra is maszkot kell viselniük, és be kell tartaniuk a fizikai távolságtartást.

Fauci üdvözölte a hírt, és azt mondta, hogy “nagyon is támogatja. Azoknak az embereknek, akiket most oltottak be, valóban szükségük van arra, hogy érezzék, hogy közeledünk a normalitás valamilyen formájához”.

Az oltott társadalmi réteg most már “meglehetősen biztonságban” érezheti magát, ha leveszi a maszkot, mind a szabadban, mind a beltérben – folytatta Fauci, aki azt állította, hogy a döntés hátterében az oltások hatékonyságára vonatkozó legújabb pozitív adatok állnak.

“Ha be vagy oltva, a vakcina valós hatékonyságáról mostanra felhalmozódott adatok valóban rendkívül alacsonyra teszik a fertőzés kockázatát, és ha mégis megfertőződsz, akkor még alacsonyabb a kockázata annak, hogy bármilyen súlyos betegséget kapj”.
A kísérleti vakcinák sikerét méltatva Fauci rámutatott a “napi megbetegedések számának jelentős csökkenésére hétnapos átlagban”.

“Számos olyan tanulmány jelent meg, amely a vakcina rendkívüli valós hatékonyságát mutatja be, minden szinten, minden életkorban, minden körülmények között” – jelentette ki.

Míg a CDC eltörölte az oltottakra vonatkozó maszkkötelezettséget, a nem oltottakra vonatkozó maszkkötelezettséget megismételte. A CDC frissítése arra figyelmeztet, hogy azoknak, akik “csak részben oltottak”, továbbra is “minden óvintézkedést meg kell tenniük, amíg nem kapnak teljes oltást”.

E kikötés ellenére azonban Fauci aláásta a CDC irányelvét, amikor azt állította, hogy a beoltottaknak nincs fertőzésveszélyük, amikor elhaladnak a nem beoltottak mellett. “Nekem nem okozna aggodalmat, ha egy nem beoltott személy mellett sétálnék el az utcán, sőt, még egy fertőzött személy mellett sem, mert a védelem tényleg elég jelentős”.

Fauci megjegyzései kétségtelenül vitát gerjesztenek arról, hogy miért van szükség továbbra is maszkra azoknál, akik beoltottak vagy nem, ha az injekció ilyen védelmet nyújt.

Úgy tűnik, hogy megjegyzései némileg ellentétben állnak Joe Biden saját megjegyzéseivel. Ugyancsak május 13-án este Biden twitteren és újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy “egy év kemény munka és sok áldozat után a szabály most már egyszerű: oltasd be magad, vagy viselj maszkot, amíg nem oltod be magad”.

“Ha be vagy oltva, akkor együtt lehetsz a beoltott vagy be nem oltott emberekkel” – folytatta Biden, látszólag arra utalva, hogy a vakcina védelmet nyújt azoknak, akik beoltották magukat.

A következő megjegyzése azonban azt sugallta, hogy az injekció semmi ilyesmit nem tesz, mivel azoknak, akik nem kapták meg az injekciót, továbbra is azt tanácsolták, hogy viseljenek maszkot, hogy megvédjenek másokat. “De ha nem vagy beoltva, vagy nem teljes az oltottságod, akkor viselj maszkot a saját és a többi nem beoltott ember védelme érdekében”.

Biden szigorú utasítása hullámokat kavart a közösségi médiában, mivel az amerikaiak dühösen reagáltak az alig burkolt de facto szegregációra, amelyet létrehoztak. Lauren Boebert (CO-03) kongresszusi képviselőnő röviden reagált, és azt írta: “Alternatívaként abbahagyhatná az életünk mikro-irányítását”.

Biden saját maga népszerűsíti a maszk viselését, mint a fertőzések állítólagos megelőzését, annak ellenére, hogy egyre több tanulmány dokumentálja, hogy a maszk viselésének minimális, ha van egyáltalán haszna. 2020 novemberében egy dániai tanulmány kimutatta, hogy a COVID-19-es megbetegedésekben nincs statisztikailag szignifikáns különbség a maszkot viselők és a maszkot nem viselők között.

Az első ilyen jellegű vizsgálat 0,3%-os eltérést talált a maszkot viselők és a maszkot nem viselők fertőzési aránya között.

Még a CDC is lekicsinyelte a maszkok hatékonyságát, mivel a CDC által az Emerging Infectious Diseases című szakfolyóiratban közzétett 2020. májusi tanulmány “nem talált bizonyítékot arra, hogy a sebészeti típusú arcmaszkok hatékonyan csökkentik a laboratóriumban megerősített influenza átvitelét, sem akkor, ha fertőzött személyek viselik (forrásellenőrzés), sem akkor, ha az általános közösségben élő személyek csökkentik fogékonyságukat”.

Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/fauci-vaccinated-should-have-no-concern-about-infection-from-the-unvaccinated

Már csak az a kérdés, mikortól kapunk sárga csillagot?