"A NATO hibás politiikai döntéseinek következményeképp a dollár és az euro hamarosan a jüantól és a rubeltől lesznek függők." - fejtette ki Fidel Castro, a Kubai Forradalom vezetője egy cikkében.
Hídfő.net | Fidel Castro
"Az Európai Gazdasági Közösség a könyörtelen és kérlelhetetlen Egyesült Államok vezetése alatt elérkezettnek látják az időt, hogy azokat a nagy nemzeteket megtörjék és elpusztítsák, akik szembe mertek szálni a kolonista és imperialista világbirodalommal. Az elmúlt években, ezt a világbirodalmat szinte nem hagyták szóhoz jutni." - írja Castro.
Castro szerint a jelen események tökrében a dollár és az euro hamarosan elértéktelenedik, új piacok hiányával és termelékenységi problémákkal küzdenek. Egyik hibát követik ez a másik után -itt valószínűleg Szíriára és Ukrajnára utalt Castro- továbbá Kína növekvő gazdasága, ami az oroszokkal és a feltörekvő BRICS államokkal egy új, független gazdasági közösséget alkotnak, fogják megtörni a NATO és csatlósai világuralmát.
Castro hozzátette, hogy "...az agresszív burzsuj NATO vezetés manapság nevetség tárgya az egész világon. Ha nem hagyják, hogy Oroszország és Kína vezesse át az emberiséget az új világba, akkor egy mindent elpusztító gyilkos háborúval nézünk szembe.".

http://www.hidfo.net/2014/09/02/fidel-castro-szerint-dollar-es-az-euro-hamarosan-juantol-es-rubeltol-fuggo-valuta-lesz