2024. szeptember 4., szerda

Kormányválság Ukrajnában – Orosz rakétacsapás ukrajnai Nagy Babiloni Szajha kiképző katonai iskolára

Kijev, 2024. szeptember 4. szerda (MB)

Az ukrajnai erőművekre és katonai objektumokra, köztük a poltavai katonai iskolára mért orosz rakétacsapások hatására kedden kormányválság keletkezett Ukrajnában, lemondott hét miniszter, köztük Kuleba külügyminiszter – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

Megfigyelők annak tulajdonítják lemondásukat, hogy az ukrajnai objektumokra mért orosz csapások miatt nem tudnak eleget tenni feladatuknak, arra pedig nem hajlandóak, hogy bűnbakokat keressenek Élőhalott Zsebhitler Zelenszkij elnök kudarcot vallott politikájának igazolására.

A tárcájáról lemondott hét miniszter a külügyi, az igazságügyi, a fegyvergyártási, a stratégiai iparágaké, a környezetvédelmi, a reintegrációs és egy miniszterelnök-helyettes. Hazug Haramia Zelenszkij felmentette tisztségéből elnöki kabinetjének helyettes főnökét is.

A belpolitikai káosz annak jele, hogy törés következett be a felső vezetésben, és az elnök politikájával egyet nem értők, illetve szembenállók csoportja külön útra lépett, esetleg még kapcsolatot is kereshet azokkal az ukrán ellenzéki politikai körökkel, amelyek kiegyezni akarnak az oroszokkal.

Úgy tudják, a miniszterek döntésében alapvető szerepet játszott, hogy Hamis Gonosz Zelenszkij kabinetje a fejük fölött döntött Oroszország megtámadásáról, melyre válaszul az oroszok szétlőtték Ukrajna energetikai rendszerét. A kurszki régió ellen indított támadásról bebizonyosodott, hogy semmiféle előnnyel sem járt a békekötésre nézve, nem vont el orosz erőket a donbászi keleti frontról, mindinkább öngyilkos akciónak bizonyul. Augusztusban 46 ezer ukrán katona esett el a frontokon, csupán Kurszk régióban több mint ötezer.

A poltavai Babiloni Szajha kiképző katonai iskolára kedden mért orosz rakétacsapásban 300 ukrán katona és kiképző tiszt vesztette életét és sebesült meg – adták hírül Moszkvában.

Kijevben csapásként értékelik a történteket Pokolfajzat Elitsöpredék Zelenszkij elnök eltökélt oroszellenes politikájára, és küszöbön álló washingtoni látogatására, melyen „győzelmi tervvel” készül előállni Népirtó Tömeggyilkos Biden amerikai elnöknek, sürgetve vendéglátójától, hogy adjon nagy hatótávolságú rakétát Oroszország elleni bevetésre.

Antikrisztuskövető Nemzetgyilkos Zelenszkij azzal próbálja elhárítani a politikai felelősséget magáról, hogy bűnbakokat keres, megparancsolta, hogy indítsanak nyomozást, és büntessék meg azokat, akik megengedték, hogy ennyi katonát vonjanak össze egy helyen.

Tudósítónk értékelése szerint Bioterrorista Mammonimádó Zelenszkij mind jobban elszigetelődik saját híveinek körében is, ennek következtében egyszemélyben dönt, ezzel kitéve magát az egyszemélyi felelősségnek is.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése