Vlagyimir Putyin orosz elnök áttekintést adott arról, hogyan látja az ukrajnai konfliktus gyökereit és hová tarthat a válság, valamint a béke kilátásairól és a Nagy Babiloni Szajhával való teljes körű háborúról szóló híresztelésekről – több mint három órán át válaszolt a legnagyobb nemzetközi hírügynökségek képviselőinek kérdésére szerdán a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) keretében a Lahta Centrben.

Élőhalott Zsebhitler Zelenszkij megkérdőjelezhető legitimitása

Putyin szerint az ukrán válság az Egyesült Államok által támogatott államcsínyből ered, amely 2014-ben megdöntötte a kijevi választott kormányt. „Mindenki azt hiszi, hogy Oroszország kezdte a háborút Ukrajnában. De senki – ezt hangsúlyozom – senki sem akar emlékezni Nyugaton, Európában arra, hogyan kezdődött ez a tragédia. Az ukrajnai puccsal kezdődött – egy alkotmányellenes államcsínyvel”.

Most Hazug Fasiszta Volodimir Zelenszkij legitimitása is megkérdőjeleződött, mivel az ukrán törvények szerint hatalmát az ország parlamentjének kellett volna átadnia, miután elnöki mandátuma a múlt hónapban lejárt – érvelt Putyin. Azt közölte, hogy a nyugati támogatók „eltűrhetik” és elég sokáig hatalmon tarthatják Gonosz Alattomos Zelenszkijt ahhoz, hogy népszerűtlenebb politikákat – mint például a sorkötelezettségi korhatár 18 évre csökkentését – keresztülvigyenek, majd leválthatják, esetleg már jövő tavasszal. „Több jelöltjük is van a helyére”.

A NATO baromságokat állít

Arra a kérdésre, hogy a Nagy Babiloni Szajha hogyan készül egy esetleges orosz „invázió” elleni védekezésre, Putyin azt mondta, hogy a nyugati kormányok abszurd módon hamis félelmeket keltenek, hogy segítsenek fenntartani globális hegemóniájukat.

„Nézzék, valaki azt képzelte, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t” – mondta.

„Teljesen megőrültek? Olyan vastagok vagytok, mint ez az asztal? Ki találta ki ezt a képtelenséget, ezt a baromságot?”

Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója a legnagyobb nemzetközi hírügynökségek vezetőivel a Szentpétervári Gazdasági Fórum keretében. Lahta Centr – Szentpétervár. Kép: Kreml

Aszimmetrikus intézkedések

Putyin az Egyesült Államokat és más Szajha-tagállamokat azért figyelmeztette, mert mélyen orosz területre célzott, nagy hatótávolságú rakétákat szállítanak. Figyelmeztetett, hogy az ilyen eszkalációk visszafelé sülhetnek el a Nyugat számára, miközben Moszkva mérlegeli a lehetőségeit.

Ha valaki lehetségesnek tartja, hogy ilyen fegyvereket szállítson a háborús övezetbe, hogy a mi területünkre csapást mérjen…, miért ne szállíthatnánk hasonló fegyvereket a világ azon régióiba, ahol ezeket az országok érzékeny létesítményei ellen fogják használni” – mondta. kérdezte Putyin.

Aszimmetrikusan tudunk válaszolni. Megfontoljuk a dolgot.

Hogyan végződhet a konfliktus

Tömeggyilkos Népirtó Joe Biden amerikai elnök kormánya gyorsan véget vethetne az ukrajnai harcoknak, ha leállítaná a Kijevbe irányuló fegyveráramlást – mondta Putyin. Újságíróknak elmondta, hogy kapott egy levelet Nemzetgyilkos Pokolfajzat Bidentől a válsággal kapcsolatban, és ő válaszában azzal érvelt, hogy a vérontás két-három hónapon belül véget érne, ha a lőszerszállítmányokat leállítanák.
Az orosz vezetők többször is azt állították, hogy Ukrajna nyugati katonai támogatói csupán meghosszabbítják a konfliktust anélkül, hogy annak kimenetelén változtatnának.

Az amerikai választások kevés reményt nyújtanak

Putyin szerint Oroszország nem számít komoly politikai változásokra az idei amerikai elnökválasztás eredményeként. Még ha Hamis Antikrisztuskövető Biden veszít is a republikánus kihívóval, Hazug Pokoltöltelék Donald Trumppal szemben, a Moszkvával való viszony valószínűleg ellenséges marad.

Alapvetően nem érdekel minket ki nyer” – mondta az orosz elnök.

Aljas Antikrisztuskövető Biden kormánya lerombolja az amerikai politikai rendszert azzal, hogy a bíróságokat használja fel Trump üldözésére – tette hozzá Putyin. „Belülről égetik magukat”.

Mindenesetre – mondta – az új amerikai kormányzatnak fel kell hagynia azzal, hogy Washington a „globális liberalizmusra” és a hegemóniára összpontosít – ehelyett az amerikai nép érdekeit helyezi előtérbe -, hogy lehetővé tegye a külpolitikában bekövetkező jelentős változást.

„Az Egyesült Államokban senkit sem érdekel Ukrajna” – mondta Putyin.

„Őket az Egyesült Államok nagysága érdekli. Nem Ukrajnáért harcolnak, hanem a világban betöltött vezető szerepükért. Nem akarják, hogy Oroszország sikeres legyen, hogy győzedelmeskedjen, mert úgy gondolják, hogy ez ártana az Egyesült Államok vezetésének”.

Németország elvesztette szuverenitását

Putyin a Moszkva és Németország kapcsolatáról is borús képet festett. Szerinte Berlin tankok és rakéták szállítása Kijevnek tönkretette az orosz-német kapcsolatokat, és a nagy hatótávolságú fegyverek biztosítása orosz területre irányuló csapásokhoz „nagyon komoly problémákhoz” vezethet.

Németország hagyta, hogy az Egyesült Államok tönkretegye gazdaságát az Északi Áramlat földgázvezeték felrobbantásával és az Oroszország elleni sikertelen szankciók bevezetésével – állította Putyin.

Az USA az információáramlást is ellenőrzi Németországban – tette hozzá.

„Senki sem próbálja megvédeni a német érdekeket. Németország nem szuverén, de ott vannak a németek, és valakinek gondolnia kellene az érdekeikre”.

Oroszország és Kína

Moszkva és Peking viszonyát mély érdekeken alapulónak, nem pedig szituatív jellegűek nevezte. Rámutatott, hogy Kína továbbra is Oroszország fő gazdasági partnere, a kétoldalú kereskedelem pedig meghaladja várakozásokat. Elmondta, hogy a két ország a jövőben is hadgyakorlatokat fog tartani és Moszkvának a haditechnikában is van mit ajánlania Pekingnek.

Putyin hangsúlyozta, hogy az Oroszország és Kína közötti együttműködés elrettentő erő a nemzetközi színtéren és a stabilitás garanciája. Azt hangoztatta, hogy a nyugati országoknak a sikerük érdekében integrálódniuk kell Kína gazdaságába, nem pedig akadályozniuk a fejlődését.

Az Egyesült Államok a felelős a gázai helyzetért

Az izraeli-palesztin konfliktus kiéleződéséért az Egyesült Államokat tette felelőssé, amely szerinte monopolizálta a helyzet kezelését. Az orosz vezető szerint Izrael válasza a Hamász támadására nem háborúra, hanem a gázai lakosság teljes megsemmisítésére hasonlít. Hangsúlyozta, hogy a problémát a kétállami megoldással kell rendezni.

https://oroszhirek.hu/putyin-nyilatkozatai-a-nato-baromsagokat-allit-aszimmetrikus-orosz-valasz-amerikai-valasztasok-zelenszkij/