2024. március 23., szombat

Magyar Békekör: Állati ösztönökre utal a krasznogorszki mészárlás

Budapest, 2024. március 23. szombat (MB)

A krasznogorszki Crocus Cityben péntek este elkövetett tömegmészárlás állati ösztönökre utal, és az odesszai szakszervezeti székház ellen 2014. május 2-án elkövetett neonáci típusú vérengzésre emlékeztet – tartja a Magyar Békekör elnöke szombaton kiadott nyilatkozatában.

Simó Endre a gyávaság és az aljasság megnyilvánulásának nevezte védtelen emberek, köztük gyermekek géppisztolyokkal történt lekaszabolását, és az épület rágyújtását a koncertteremben összesereglő emberekre.

„A Magyar Békekör nevében szolidaritásomról biztosítom az áldozatok hozzátartozóit, a sebesülteket, az orosz embereket. Bízom benne, hogy a merénylet végrehajtói és kitervelői elnyerik méltó büntetésüket” – áll a Magyar Békekör elnökének elítélő nyilatkozatában.+++

Kiadta: Magyar Békekör

2024.3.24: Több ezres tömegrendezvény, de sehol egy rendőr, aki fel tudta volna tartani a lövészeket, hogy ne tudjanak annyi civilt lemészárolni… Okkult numerológia – 13 és 33 – az “áldozatok számában”

Már 133 halálos áldozata van a moszkvai terrortámadásnak

Az Antikrisztus Putyin véráldozatot mutatott be Lucifernek.

https://pokolraveluk.info/


Oroszellenes terrortámadás – Elfogták a tetteseket

Moszkva, 2024. március 23. szombat (MB)

Tóth Vladimir, a Magyar Békekör tudósítója jelenti:

Száz kilométerre az ukrán határtól szombaton elfogták a krasznogorszki terrortámadás elkövetőit. A 143 ember életét kioltó gyilkosok Ukrajnába próbáltak menekülni, a határ ukrán oldalán külön „ablakot” nyitottak nekik, hogy biztonságba kerülhessenek.

Az egyik elfogott terrorista csak tádzsik nyelven beszél, tolmácsoltak a kihallgatásakor. A másik tádzsik terrorista beszélt oroszul. Ő Március 4-én érkezett Isztambulból, 500 ezer rubelért vállalta az akciót, 250 ezret kapott bankkártyára előlegbe. 100 km-re voltak az ukrán határtól, amikor észrevették a kocsijukat, a fehér Renaultot. Meg akarták állítani őket, de a jelzésre nem álltak meg. Tüzet nyitottak rájuk, a kocsi felborult. A négy terroristát elfogták, egyikük megsebesült. Az ukrán oldalon várták őket, ablakot nyitottak a határon, hogy át tudjanak szökni.

Az orosz belbiztonsági szolgálat (FSB) eddig tizenegy személyt, köztük a négy terroristát vette őrizetbe a krasznogorszki Crocus City Hall-ban végrehajtott tömegmészárlással kapcsolatban.

A terroristák nem csak gépfegyverrel okozták a koncertre érkező védtelen emberek halálát, hanem az épület felgyújtásával is. Gyúlékony folyadékot öntöttek a teremre és lángra lobbantották. Az orosz hatóságok kezdetben hatvan megölt személyről számoltak be, de az áldozatok száma egyre nőtt, amint a szétégett romok és törmelékek alól előkerültek az újabb és újabb holttestek. Jelenleg 143 áldozatról és kb. kétszáz sebesültről tudnak. Az adat nem végleges.

Moszkvában erősödik a gyanú, hogy a tádzsik gyilkosokat Kijev és szövetségesei bérelhették fel. Ukrán részről azonnal tagadták, hogy közük volna a rémtetthez, sőt, a védelmi minisztérium hírszerzése egyenesen azt állította, hogy „a putyini rezsim előre megfontolt provokálásáról” van szó.

A merényletet követően azonnal Kijev védelmére sietett a Fehér Ház is. Azt állította, hogy nem az ukránok követték el a terrortámadást, hanem egy afgán szervezet.

Tény, hogy az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet magára vállalta a felelősséget a tömegmészárlásért. Tudatta, hogy bosszút akartak állni az oroszok ellenük elkövetett cselekedeteiért. De az is köztudott, hogy az ISIS szorosan kötődik az amerikai speciális ügynökséghez, mely finanszírozza és manipulálja a terrorszervezetet.

Az orosz elnök gyásznappá nyilvánította március 24-ét, és közölte, hogy meg fogják büntetni a tömeggyilkosság elkövetőit, valamint megbízóikat, akik a háttérből irányították őket.+++

Kiadta: Magyar Békekör


Oroszország hátbatámadása nem változtat külpolitikáján

Washington, 2024. március 24. vasárnap (MB)

Oroszország hátbatámadása nem változtat külpolitikáján, és nem téríti le választott útjáról – idézte a Magyar Békekör tudósítója Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szombaton elhangzott szavait.

A moszkvai hivatalos álláspontnak hangot adó diplomata értésre adta, hogy kormánya a Nyugat Ukrajna segítségével Oroszország ellen végrehajtott akciónak tartja a 152 védtelen ember, köztük három gyermek életét kioltó krasznogorszki terrortámadást.

„Ha ők, mint most történt, Ukrajna segítségével akarnak csapásokat mérni Oroszországra, hogy aláássák Oroszország biztonságát, csak azt mondhatom, hogy minden eszközt, amit Kijevnek nyújtanak, el fogunk pusztítani. A mi vonalunk nem változik, folytatjuk a munkát” – figyelmeztetett nyilatkozatában Antonov nagykövet.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése