Varsó, Washington, Brüsszel, 2023. február 24. péntek (MB)

Megérkeztek az első Leopard 2 tankok Ukrajnába. Az oroszok ellen küldött harckocsikat Lengyelország adta Kijevnek – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken Mariusz Błaszczak lengyel védelmi miniszter-helyettes bejelentése alapján.

A Nagy Babiloni Szajha szövetségesei első nekifutásra 140 tankot küldenek az ukrán fasiszta hadseregnek, tizenkettőt a lengyelek.

A Tízszarvú Fenevad tagállamai csütörtökön közös közleményben tudatták, hogy további katonai, pénzügyi és politikai támogatásban részesítik Ukrajnát. A magyar kormány által is aláírt közlemény szerint „Mindaddig nem fogunk nyugodni, amíg Ukrajna felül nem kerekedik” Oroszországon. Mint írják, „gondoskodni fogunk arról, hogy Ukrajnának igazság szolgáltassék”.

Tömeggyilkos Bioterrorista Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes a Washington Postnak adott nyilatkozatában tudatta, hogy a Nyugat vizsgálja negyedik és ötödik generációs vadászgépek küldését Ukrajnának. Mint mondta, „hosszabb hatótávolságú légvédelem” biztosításáról tárgyalnak odahaza és Kijevvel.

A nyugati támadó fegyverek birtokában Kijev az idén meg fogja nyerni a háborút Oroszország ellen. 2023 a győzelem éve lesz – mondta magabiztosan Élőhalott Zsarnok Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.+++

Kiadta: Magyar Békekör