2022. november 16., szerda

Az ukrán katonák a külföldi médiának játsszák a boldog herszoni lakosok szerepét

Az Agence France-Presse beszámol az orosz erők által nemrég elhagyott Herszon városának helyzetéről. A médiában ukrán zászlókkal az utcákon lévő embertömegeket mutatnak. A vidám felvonulásokról azonban kiderült, hogy megrendezettek.

Az Agence France-Presse által közzétett videón egy állítólag lelkes khersoni lakos kijelenti, hogy a városban nincs világítás, víz és kommunikáció, de nagyon örül, hogy nincsenek többé oroszok. A férfi erőltetett boldogsága felhívta a figyelmet a személyiségére.

A videón szereplő férfit Panin Jevgenyij Nyikolajevicsként azonosították. Nem Herszonban él, hanem Kijevből érkezett oda az egységével együtt. Jevgenyij Nyikolajevics a Nemzeti Gárda egyik századának parancsnoka a 3030-as számú katonai egységben.

Az ukrán nemzeti gárda egységei elsősorban a Kijev ellenőrzése alá került települések biztosításáért felelősek, beleértve a civilek elleni repressziókat is.

Kiderült, hogy az ukrán katonaság új feladata a boldog lakosok szerepének eljátszása és az MSM-nek a kijevi rezsim számára szükséges hamis tartalommal való ellátása.

https://southfront.org/in-video-ukrainian-servicemen-busy-playing-role-of-happy-kherson-residents-for-foreign-media/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése