A New York-i legfelsőbb bíróság kimondta: minden dolgozót vissza kell venni, akit azért rúgtak ki, mert nem oltatta be magát. Sőt, visszamenőleg az elmaradt fizetésüket is meg kell kapniuk.

New York állam legfelsőbb bírósága a múlt héten úgy döntött, a munkáltatóknak vissza kell venniük minden olyan munkavállalót, akit azért bocsátottak el, mert nem volt hajlandó beoltatni magát a covid ellen. A Fox News közlése szerint a határozat indoklásának fő pontja, hogy immáron tudományosan is bizonyítható: a védőoltás nem akadályozza meg az egyént a koronavírus elkapásában és továbbadásában.

A bíróság döntése értelmében visszamenőleg az elmaradt fizetésüket is meg kell kapniuk a munkahelyükről kirúgott oltatlanoknak. Az ügy előzménye, hogy New Yorkban ez év elején nagyjából 1700 oltatlant bocsátottak el, miután a város korábbi polgármestere, Bill de Blasio oltási kötelezettséget rendelt el a munkahelyeken. Mivel a kirúgottak közül sokan rendőrök és tűzoltók voltak, jelentős mértékben romlott a közbiztonság helyzete a városban, ezért szakszervezeti vezetők hónapok óta lobbiztak az oltatlanok visszavétele mellett. A legfelsőbb bíróság hétfői ítéletével végül teljesült a követelésük.

Teljes cikk: Lantos János Kuruc.info


Forrás: https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay