Kijev képtelennek bizonyult az ország oroszbarát régióival fennálló nézeteltérések politikai rendezésére. Ugyancsak nem képes offenzívát indítani a frontvonalakon, és katonai eszközökkel visszavenni az elvesztett területek feletti ellenőrzést. Ennek eredményeként a kijevi rezsim továbbra is terrorista háborút folytat Oroszország és az ukrán lakosság ellen.

Kijevet figyelmeztették, hogy a folyamatos terrortámadásokért nagy árat kell fizetnie. Moszkva fenyegetései nem állították meg a terrorista rezsimet, de eddig jelentősen csökkentették a támadások mértékét.

Legutóbb október 24-én a brjanszki területen egy robbanás megrongált egy vasúti pályát és több vagonban is kárt tett. A szabotázs következtében ideiglenesen leállt a Fehéroroszországot és Oroszországot a Gomeli területen keresztül összekötő vasútvonal.

A kijevi rezsim terrortámadásainak többségét azokban a régiókban hajtja végre, amelyeket állítólag megpróbál megmenteni az orosz "megszállóktól". Ma a Nyugat Kijevet a demokrácia fő harcosának nyilvánította, de szemet huny a terrorista hadviselési stílusa felett. Az ukrán szolgálatok által koordinált szabotőrök fő célpontjai az orosz ellenőrzés alá került régiókban dolgozó politikai tisztviselők, aktivisták és újságírók.

Október 25-én reggel terrortámadás érte a Melitopol városában működő regionális televíziós társaságot. Egy robbanóanyaggal megrakott autót robbantottak fel az épület közelében, súlyosan megrongálva a létesítményt.
Korábban, október 20-án az ukrán erők 12 rakétát lőttek ki egy civil kompátkelőre Herszonban. Ennek következtében négy civil meghalt, köztük két újságíró.

Kijev a harctéren gyenge, de hatékony információs háborút folytat Oroszország ellen. A háború sújtotta országban az igazságról tudósító civilek meggyilkolása évek óta az ukrajnai "demokratikus" rezsim egyik fő prioritása, és ez a mai napig így van.

Ez a büntetlenség és a Nyugat bátorítása ártatlan civilek tömeges kivégzéséhez vezetett az ukrán nácik által.

Október 24-én az ukrán nácik három civilre lőttek egy autóban a Herszon régióban. Ennek következtében egy ember meghalt, kettő súlyosan megsebesült.

A civilek lemészárlása, akiket állítólag védenek, a kijevi rezsim hivatalos politikájává vált. Információk szerint Ukrajna a piszkos atombombával végrehajtott szabotázs előkészítésének végső stádiumában van. Az információ a legmagasabb szintű megbízhatósággal bír, ami az orosz felső vezetés példátlan diplomáciai tevékenységéhez vezetett, hogy megakadályozza a nukleáris terrorcselekményt. Ugyanakkor Európa és az USA tapsikolva emelkedik a náci rezsim vezetőjének, és saját jólétüket feláldozva adakoznak hadseregének és szítják a háború tüzét.

https://southfront.org/western-democracies-applause-to-terrorist-kiev-regime/

Moszkva, Kijev, Washington, 2022. október 25. kedd (MB)

Az orosz hadvezetés felhívta a világ figyelmét, hogy Ukrajna „piszkos bomba” bevetését tervezi. Az orosz védelmi miniszter és a fegyveres erők vezérkari főnöke nyugati kollégáit is tájékoztatta erről – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

A piszkos bomba olyan radiológiai fegyver, amely radioaktív anyagot hagyományos robbanóanyaggal kombinál. A fegyver célja a robbanás környékének radioaktív anyaggal való beszennyezése, elsősorban azért, hogy civilek ne maradhassanak a területen.

„A kijevi rezsim egy kis teljesítményű nukleáris eszköz felrobbantását tervezi, hogy bevetéséért Oroszországra hárítsa a felelősséget, mintha Oroszország használt volna tömegpusztító fegyvert az ukrán hadszíntéren” – mondta Igor Kirillov altábornagy, az orosz hadsereg sugár-, vegyi- és biológiai védelmi erőinek főnöke hétfőn.

Nyugati részről cáfolták a moszkvai közlést. Az amerikai, a brit és a francia védelmi minisztérium közös közleményében alaptalannak minősítette az orosz állítást.

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő úgy reagált a Nyugat kételkedésére, hogy ettől még nem szűnt meg a piszkos bombával való fenyegetés. „Csak rajtuk múlik, hogy hisznek-e az információnak, vagy sem” – mondta.

Élőhalott Fasiszta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legutóbb a kanadai televíziónak adott október 22-i nyilatkozatában sürgette, hogy mérjenek csapást Oroszországra. Nyolc hónappal az ukrajnai orosz katonai intervenció kezdete után elhangzott üzenetében Ukrajna első embere arra biztatta seregét, hogy foglalja vissza a népszavazás eredményeként Oroszországhoz csatlakozott Donyecket, Luhánszkot, Herszont, Zaporozsjét és a 2014-ben ugyancsak népszavazás döntése nyomán Oroszországhoz visszacsatolt Krímet.

„Ukrajna megtöri a világ úgynevezett második hadseregét, és koldusbotra juttatja Oroszországot” – mondta Tömeggyilkos Népirtó Zelenszkij.

A következő három hét rendkívül veszélyes lesz egy esetleges nukleáris provokáció miatt, amelyet Kijev indíthat el a Nyugat ösztönzésére – mondta Rogyon Mirosnyik, a Luhánszki Népköztársaság moszkvai megbízottja kedden a TASZSZ-nak. Leonyid Sluckij, az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke pedig kijelentette: „Ha az ukrán felbujtók felrobbantanak egy nukleáris berendezést, annak következményei így vagy úgy az Egyesült Államokra és az egész világra is hatással lesznek.”+++

Kiadta: Magyar Békekör