Az ukrán 4. nemzeti gárdista dandártól lefoglalt harci dokumentumok tartalmazzák az ország területének részletes térképét, amelyen a mérgező vegyi anyagok raktárai és az ott tárolt anyagok típusai szerepelnek - jegyezte meg Igor Konaszenkov, a védelmi minisztérium szóvivője

MOSZKVA, március 16. /TASZSZ/. Az ukrán biztonsági szolgálat, az SBU a nyugati országok támogatásával eljárva vegyi provokációt tervez a polgári lakosság ellen azzal a céllal, hogy végül Oroszországra kenje a felelősséget - közölte szerdán Igor Konaszenkov, a védelmi minisztérium szóvivője.

"Megbízható bizonyítékaink vannak arra, hogy az SBU a nyugati országok támogatásával vegyi provokációt tervez civilek ellen. A provokáció célja, hogy Oroszországot vádolják azzal, hogy vegyi fegyvert vetett be Ukrajna lakossága ellen" - mondta Konasenkov.

Hangsúlyozta, hogy az ukrajnai különleges katonai műveletben részt vevő orosz erők eleve nem rendelkezhettek vegyi fegyverekkel.

 

 

"Az Egyesült Államokkal ellentétben Oroszország már régóta eleget tesz nemzetközi kötelezettségvállalásainak, miszerint felszámolja az összes vegyifegyver-készletet" - mondta Konasenkov.

Kifejtette, hogy az ukrán 4. nemzeti gárdista dandártól lefoglalt harci dokumentumok tartalmazzák az ország területének részletes térképét, amelyen feltüntetik a mérgező vegyi anyagok raktárait és az ott tárolt anyagok típusait.

"Minden SBU-s kísérlet, amely arra irányul, hogy mérgező vegyi anyagokat használjon provokáció céljából, elkerülhetetlenül lelepleződik" - mondta Konasenkov.

Hangsúlyozta, hogy "az ukrán nacionalisták mérgező vegyi anyagokkal kapcsolatos provokációinak megelőzése érdekében az orosz erők azonnal ellenőrzés alá vonják a felszabadított területeken lévő összes nagy kockázatú létesítményt, és gondoskodnak azok biztonságáról".

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-ukran-titkosszolgalat-vegyi-provokaciot-tervez