Az Ontario tartományi rendőrség és a Kanadai Királyi Lovasrendőrség elrendelte, hogy minden szabályozott pénzügyi vállalkozás szüntesse be a 34 kriptotárca tranzakcióinak elősegítését, amelyek az országban zajló kamionosok által vezetett tüntetések finanszírozásához kapcsolódnak.

A szövetségi rendőri szervek a Kanadai Pénzügyi Tranzakciókat és Jelentéseket Elemző Központtal (FINTRAC) együttműködve vizsgálják a kanadai oltóanyag-felhatalmazás elleni, hetek óta tartó tiltakozást támogató kriptopénz-adományokat. A tüntetéseket a Nemzetgyilkos Sátánfatty Justin Trudeau kanadai miniszterelnök által hivatkozott vészhelyzeti törvény értelmében - a törvény 1988-as elfogadása óta először - illegálisnak minősítették.

A kamionsofőrök január vége felé kezdték tiltakozásukat a kanadai kormány által bevezetett nemzetközi utazási korlátozások ellen, amelyek értelmében az országba belépő valamennyi személynek be kell oltatnia magát COVID-19 ellen. A kamionsofőrök több kanadai tartományban blokkolták a nemzetközi hidakat és határátkelőket.

A lista 29 Bitcoin-címet, egy Ethereum-címet, egy Cardano-címet, egy Ethereum Classic-címet, egy Litecoin-címet és egy Monero-címet tartalmaz a végzés szerint. A végzés másolata szerdán korábban a Twitteren terjedt el. A CoinDesk megerősítette annak hitelességét.

Az adományozók több mint 20 BTC-t küldtek a címekre, több mint 870 ezer dollár (1,1 millió CA$) értékben. Az adományozók azután fordultak a kriptovalutákhoz, hogy felfüggesztették a GoFundMe számláját, amelyre korábban több mint 9 millió dollár érkezett.

A vészhelyzeti törvény a tüntetők pénzügyeit vette célba. Népirtó Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes Nemzetgyilkos Trudeau mellett felszólalva azt mondta, hogy a bankok bírósági végzés nélkül, polgári jogi felelősségre vonástól nem tartva azonnal befagyaszthatják vagy felfüggeszthetik a kamionosokhoz kapcsolódó bankszámlákat.

 

A vészhelyzeti törvény részeként Kanada kiterjeszti az ország pénzmosás/terrorizmus finanszírozása elleni szabályainak hatályát, amely mostantól kiterjed a crowdfunding platformokra és az olyan fizetési szolgáltatókra, mint a PayPal és a Stripe, valamint a digitális eszközökre, például a kriptóra, amelyeket a gyanúsított személyek és vállalatok használnak, mondta az RCMP szóvivője a CoinDesknek egy e-mailben küldött nyilatkozatban.

"Minden tömegfinanszírozási platformnak és az általuk használt fizetési szolgáltatóknak mostantól regisztrálniuk kell a Kanadai Pénzügyi Tranzakciók és Jelentések Elemző Központjánál (FINTRAC), és jelenteniük kell a FINTRAC-nak a nagy és gyanús tranzakciókat" - mondta a szóvivő. "Mivel a helyzet új és gyorsan alakul, az RCMP jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy további információkkal szolgáljon a kriptopénzeken keresztüli tömegfinanszírozásról".

A FINTRAC nem válaszolt azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/kanada-szankcional-34-a-trucker-freedom-convoy-hoz-kotodo-kriptopenztarcat