Az oltások szívkockázatával kapcsolatos új "tanácsok" a gyermekek számára

Éppen most értesültem a kormány új, négy napja, hétfőn közzétett Myocarditis and pericarditis after Covid 19 vaccination: guidance for healthcare professionals (Szívizomgyulladás és szívburokgyulladás a Covid 19 oltás után: útmutató az egészségügyi szakemberek számára) című közleményéről. Hátborzongató olvasmány.

Itt olvasható.

Először is, egyértelműen elismeri, hogy a szívizomgyulladás súlyos mellékhatásként jelentkezik az oltás után. Másodszor, a szokásos és egyre valószínűtlenebb kijelentések között, mint például "ez egy ritka állapot" és "általában enyhe vagy stabil, és a legtöbb beteg általában teljesen felépül orvosi kezelés nélkül", szerepel az a rémisztő beismerés, hogy "a myocarditisszel kórházba került gyermekek nagy százalékánál jelentős bal kamrai fibrózis alakul ki, és a kórházba került betegekről még nem állnak rendelkezésre követési adatok.

Tehát azt javasolja, hogy állítsák le a gyermekek vakcinázási programját, mivel "a kórházi betegekről még nem állnak rendelkezésre követési adatok"?

Nem.

Az elővigyázatosság elvét teljesen figyelmen kívül hagyva, ennek a nyugtalanító dokumentumnak az a felhangja, hogy ezek a reakciók várhatóak, nem kell megijedni tőlük, és az oltás elkerülhetetlen következményeként együtt kell élni velük, azt a magától értetődő tanácsot adva, hogy bár "az esetek többsége enyhének és önkorlátozónak tűnik; minden akut beteg vagy instabil beteget közvetlenül kórházba kell utalni". Mintha egy akut beteg gyermeket általában nem kezelnének sürgősségi esetként, és nem szállítanának sürgősen kórházba.

Továbbá, hogyan állíthatják, hogy ebben a szakaszban tudják, hogy "az esetek többsége enyhe és önkorlátozó", ha az ilyen gyermekek szigorú és szisztematikus nyomon követési egészségügyi ellenőrzése nem történik meg? Ez hihetetlen, és a gyermekekhez való megdöbbentően könnyelmű hozzáállásról árulkodik.

Még ennél is borzongatóbb, ha ez lehetséges, hogy ezt a dokumentumot ugyanazon a napon tették közzé, amikor a JCVI úgy döntött, hogy a 12-15 évesek számára második vakcinaadagokat javasol.

Az első néhány pont a következő gyöngyszemeket tartalmazza:

- Szívizomgyulladás - a kórházba került gyermekek nagy százalékánál jelentős bal kamrai (LV) fibrózist írtak le, és ezek kis százalékánál nem fenntartott kamrai tachycardia (VT) lépett fel;

- A kórházba került betegekről még nem állnak rendelkezésre követési adatok;

- Az oltás következtében kialakuló állapot hosszú távú következményei még nem ismertek, ezért a szűrési ajánlásokat a betegség gyakoriságának és súlyosságának függvényében kell mérlegelni azzal a céllal, hogy megelőzzék a szövődményeket, különösen a szívizomgyulladás (szívritmuszavarok, hosszú távú szívizomkárosodás vagy szívelégtelenség).

Felmerül a kérdés, hogy a háziorvos miért nem utal minden olyan gyermeket vagy fiatalt, akinél myocarditis vagy pericarditis gyanúja merül fel, a gyermekgyógyászati csoporthoz teljes körű vizsgálatra, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ez egy olyan vakcina, amely még mindig sürgősségi engedélyezés alatt áll, és amely a forgalomba hozatal utáni megfelelő felügyeletet igényel. Talán a kormány nem akar túl sok esetet találni?

Kérem, kérem, tegyenek meg mindent, amit csak tudnak, hogy felhívják erre a szülők figyelmét.

Becslések szerint az iskolás gyermekek* mintegy 80%-a már megkapta a Covidot, így az oltásból semmi haszna, csak a lehetséges ártalom kockázata áll fenn.

*A MRC Biostatisztikai Osztályának a fertőzésekre és halálesetekre vonatkozó statisztikái, amelyeket hetente egyszer frissítenek az ONS adatai alapján, becslések szerint Angliában 5,53 millió 5-14 éves gyermek kapott már Covidot. Ez a 6 975 037 fős teljes népességre vonatkozik.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/dermeszto-uj-tanacs-a-gyermekek-szivkockazatanak-vakcinazasaval-kapcsolatban