Egy neves oltássérülésekkel foglalkozó ügyvédi iroda azt állítja, hogy nem tud segíteni a COVID vakcinák által károsított embereknek, mivel a COVID vakcinák nem tartoznak a Nemzeti Vakcinasérülés-kártalanítási Program hatálya alá, így sokan kénytelenek interneten gyűjteni pénzt a sérüléseikre.

Altom Maglio azt állítja, hogy ügyvédi irodája, a Maglio Christopher & Toale az elmúlt öt évben több vakcinával kapcsolatos sérüléssel kapcsolatos kártérítési igényt perelt, mint bármely más ügyvédi iroda az Egyesült Államokban.

A 22 ügyvédet foglalkoztató cég azonban kiábrándító üzenetet küldött a COVID vakcina miatt súlyos sérülést szenvedett leendő ügyfeleknek.

"Ügyvédi irodánk arra a következtetésre jutott, hogy ügyvédeink nem tudnak semmit sem tenni, hogy jelentősen segítsenek önöknek" - áll az iroda honlapján.

Ez azért van így, mert a Nemzeti Vakcinasérülés-kártérítési Program (NVICP) - más néven "vakcinabíróság" - jelenleg nem foglalkozik a COVID vakcinák okozta sérülésekkel kapcsolatos követelésekkel, bár az ügyvédi iroda azt állítja, hogy országos szintű erőfeszítéseket vezet annak érdekében, hogy a COVID vakcinák az NVICP hatálya alá tartozzanak.

"Ha és amennyiben a COVID vakcinák okozta sérülések fedezetet kapnak, megkezdhetjük a követelésének felülvizsgálatát annak megállapítása érdekében, hogy jogosult-e a VICP-ben való részvételre" - állítja az iroda.

Maglio a Reutersnek elmondta, hogy floridai székhelyű cégét legalább néhány száz ember kereste meg a COVID vakcinával kapcsolatos feltételezett sérülésekkel, köztük vérrögökkel és szívgyulladással kapcsolatban.

Jenna Greene Reutersben megjelent írása szerint nem arról van szó, hogy Maglio cége nem akar segíteni. A tetanusz, kanyaró, hepatitis, influenza és tucatnyi más oltóanyag elleni vakcina által okozott súlyos mellékhatásokat elszenvedett emberek képviselete a "kenyér és vaj".

De a COVID-dal kapcsolatos kárigények kezelésének jelenlegi rendszere eltér a többi vakcinától - és nem pozitív értelemben. Ha Ön a Pfizer, a Moderna vagy a Johnson & Johnson (J&J) oltóanyagokkal kapcsolatban szenvedett sérülést, nincs szerencséje.

Az Egyesült Államokban mindössze két olyan program van, amely segít az oltási reakciókat elszenvedett embereknek, de ezek közül csak az egyik fogad el COVID vakcinákkal kapcsolatos követeléseket - a Countermeasures Injury Compensation Program (CICP) -, és ez szinte soha nem ítél meg pénzt, áll a Maglio honlapján.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/megserult-a-covid-vakcina-altal-penzugyi-karteritest-szeretne-kar-mondja-az-ugyvedi-iroda