2021. május 4., kedd

A világ legmegbélyegzetebb nemzete korlátozásokat vezet be, mert növeszik a fertőzések száma

 

A világ legátoltottabb nemzete korlátozásokat vezet be, mert növekszik a fertőzések száma
A Seychelles szigetek azon ország a világban, amely lakosságának legnagyobb részét oltotta be a Covid-19 ellen. Most mégis bezárta iskoláit, elhalasztotta a sporteseményeket 2 hétre, mivel a fertőzés nő az országban. A különböző háztartások tagjai nem találkozhatnak, a bárok korábban zárnak, bár a felnőttek 60 %-a mindkét adag oltást már megkapta. Ugyan ezek az intézkedések voltak 2020 végén is életben.
A 98000 lakosú szigetvilág turizmusból él és gyorsan lépett az oltások témájában Kína és az Emirátusok támogatásával. Április 12-ig a beadott vakcinák 59 %-a a kínai Sinopharm volt, a maradék Covishield, amely az AstraZeneca oltóanyagának indiai változata.
A lakosok 62.2 %-a kétszer oltott. Izraelben ez a szám 55.9 %-a, így Izrael a 2. ország a világon, ahol az átoltottság a legnagyobb.
Vizsgálják, hogy mi lehet a fertőzések oka. Arra a következtetésre jutottak, hogy az emberek nem voltak eléggé elővigyázatosak, valamint a húsvét is elősegíthette a fertőzések növekedését. 612 főről 1068-ra nőtt a fertőzöttek száma egy hét alatt.


ttps://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-04/world-s-most-vaccinated-nation-reintroduces-curbs-as-cases-surge

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése