2015. július 18., szombat

“Egyet ért Ön azzal, hogy a Nemzeti Tanács az alkotmány módosításával mondja ki Ausztria kilépését az Európai Unióból, és ezt népszavazás hagyja jóvá?”

népsz
Ilyen kérdéssel kapcsolatban gyűjtöttek össze népszavazás kiírását támogató kétszázezer aláírást sógoréknál. Népi kezdeményezés keretében.
Az osztrák törvények szerint a népi kezdeményezés akkor érvényes, ha legalább 100 ezer választó támogatja, vagy ha három szövetségi tartomány választóinak egy hatoda támogatja.
Merthogy Ausztria ALKOTMÁNYA (merthogy OTT VAN ALKOTMÁNY) lehetővé teszi a fenti kritériumok alapján BÁRMILYEN TÉMÁBAN népszavazás megtartásának a lehetőségét. Még az ország szövetségi rendszeréről is.
A MI ORSZÁGUNKBAN ilyesmire nincs lehetőség. Igaz, alkotmányunk sincs. Csak egy vonatingázáson összebarkácsolt, a döbrögista törvénygyár által elfogadott tákolmány szab kereteket életünknek.
Ezen tákolmány SOK MÁS EGYÉB MELLETT-MEGTILTJA, hogy pl. szövetségi rendszertagságunkról népszavazást lehessen tartani. (Igaz, a rendszerváltás utáni Alkotmánynak nevezett kapitalista jogi rendszeralap is tiltott ilyenfajta véleménnyilvánítási lehetőségeket!)
Ausztriában LESZ népszavazás a kérdésről. A népszavazás eredményét illetően kétségeink nincsenek. Az osztrákok többsége az EU-tagság FENNTARTÁSA MELLETT FOG voksolni!
DE LEGALÁBB JOGUK VAN-ALKOTMÁNYOS-ARRÓL, HOGY NÉPSZAVAZHASSANAK A TAGSÁGRÓL!
Nekünk-magyaroknak-ilyen jogunk nincs!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/18/alkotmanyos-jog/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése