2015. április 8., szerda

Donbasszban csak a mai napon (éjfél óta) délig 45 alkalommal lőtt tüzérséggel, vagy sértette meg a “fegyvernyugvást” a valmanista horda a DNR tájékoztatási központja jelentése szerint.

A legsúlyosabb helyzet Peszkinél alakult ki ma reggel. Tüzérségi előkészítést követően a martalóchorda tankok és páncélozott járművek bevetésével támadást próbált indítani a népköztársaságiak állásai ellen. Három tankjuk és egy BMP-jük bánja az akciót, amelynek során legkevesebb huszonöt pribék haraphatott fűbe. A kudarc láttán föladták Nyalókakirály brigantijai a kísérletezést.
Gorlovka központi városrészét érte délelőtt latorgránát.
Avgyejevka és Szpartak között a milicisták ismét rohamcsapatokat bevetve lepték meg a mostanság igencsak elpofátlanodott bűnbandát. Ezzel véget is vetettek egy időre a donyecki reptér ágyúzásának. Az összecsapásban egy milicista elesett, ám egy teljes valcmanista latorüteg technikai felszerelése elpusztult, és legkevesebb tucatnyi pribék már alulról szagolja a donbasszi ibolyát.
Ahol nincsenek összecsapások, ott a milicisták önmagukat “szórakoztatják”

Peszkinél hasonló eset történt délelőtt. Oda friss népköztársasági erők települtek be, leváltva a már két hete ott harcolókat.
Zsabicsevot tankokból lőtték a bérgyilkosok.
Volnovaha környékéről a latortüzérség Dokucsajevszket ágyúzta.
Makejevkában ismeretlenek (vélhetően valcmanista bérgyilkosok) kézigránátokat dobtak egy autóból emberek közé. Két civil belehalt a robbanásokba, hatan megsebesültek. Az elkövetők után hajtóvadászat indult.
Krasznyij Partyizanban kísértetiesen hasonló eset történt, valamint Csjornogvardejszk piacán. Ezek az események ma délelőtt történtek. Krasznyij Partyizanban egy civil halt meg a merénylet köcetkeztében, míg Csjorogvardejszkben csak súlyosan megsebesült négy helyi civil.
Sirokinonál ma nem történt jelentősebb atrocitás, viszont a levegőben hemzsegnek a lator minidrónok. Ma délig hármat lőttek le a milicisták, egyet pedig elfogtak.
A Donbasszban kialakult helyzet tökéletesen hasonlít a január közepi állapotokhoz, amikoris szép lassan beindult a háborús hépezet. Hogy aztán a gyebalcevoi “fényes junta győzelemben”, majd pedig a “Minszk-2.0″-ban végződjön.
Az alábbi videon a Saur Mogila új haranglábjának a felállításáról készült összefoglaló látható:
https://balrad.wordpress.com/2015/04/08/januarban-volt-legutobb-ilyen-a-helyzet-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése