Kiváltképpen azok a hozzátartozók aggódhatnak most, akik kézen – közön megtudták, hogy szemük fénye Gyjakovo katlanjában morzsolgatja napjait.
Tegnap délután a minden utánpótlástól elzárt, és a készleteiből kifogyott brigantibanda úgy gondolta, hogy a vasárnapi ebédtől esetleg elpilledt népköztársaságiak figyelme fellazult. Így hát merész akciób fogtak. Kitörésibe!
Rossz ötlet volt ez a részükről. A milicisták figyelme nem lankadt. A kitörési kísérletbe beletörött Nyalókakirály pribékjeinek bicskája. Oly sok lator harapott fűbe a nagy erőlködésben, hogy a kevéske elemózsia az alaposan megcsappant létszámnak még vagy három napig kitart.
Donyeck lakótelepei számára is lidérces volt a tegnapi nap. Nyalókakirály latortüzérsége messzehordó önjáró lövegekkel bombázta a várost egész nap.
A terrorbombázásokban hat polgári személy halt meg, és lakások tucatjai váltak lakhatatlanná.
A donyecki repülőtér “utómunkálatai” elég sok energiáját lekötötte a miliciának tegnap is. A föld alól a romok között itt – ott előbúvó bérgyilkosokkal küszködnek, meglehetősen sziszifuszi módon. Döntés született, hogy a lehető leggyorsabban el kell tolni a lehető legtávolabb a repülőtértől és a várostól a valcmanista hordákat, hogy fel tudják deríteni a repülőtér alatti erődrendszer rejtett bejáratait.
Szcsasztyjénál és Bahmutkinál heves csatározások alakultak ki tegnap késő délután. Bahmutki határában a népköztársaságiak megleptek két latorposztot. Majd ma reggel kiderül, hogy mennyi bérgyilkos adta ki a páráját ott, hiszen mire az összecsapások véget értek, besötétedett.
Itt egy milicista elesett, három megsebesült.
Peszki mellett késő délután ismét az “Ajdar” szívott! A milicisták mostanság nagyon nem kedvelik ezt a latorhordát. Egy kissebb táborhelyükön ütöttek rajta, nyolc bérgyilkost lehúzva a kijevi zsoldlistáról. A többségük azonban bevette magát a környékbeli erdőségekbe.
Elemzők szerint ma – de inkább talán holnap – Donbassz valamennyi frontszakaszán heves harci cselekmények fognak bekövetkezni.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/06/donbassz-nagy-varakozas-valami-keszul/