2015. augusztus 10., hétfő

Halnak a civilek Donbasszban!

szobabelső
Donbassz mára virradó éjszakája nyugtalanabb volt, mint az előző. Szinte a frontvonal teljes hosszában voltak kisebb-nagyobb összecsapások, de leginkább a latortüzérség aktivitása volt a jellemző.
Hmelnyickijt (nem a régióközpontról van szó, hanem a hasonló nevő faluról) és Krasznyij Pertyizant valamivel éjfél után kezdte ágyúzni a valcmanista latortüzérség. Nem sokkal később összecsapások kezdődtek. Három órakor aztán a martalócok “Grad” vetőgépeket is bevetettek Verhnyetrojeckojéból Krasznyij Partyizan ellen.
Hajnali fél négykor Novobahmutkát is elkezdték ágyúzni a valcmanisták.
Pervomajszkot tegnap délután négy órától kezdve folyamatosan ágyúzzák a martalócok.
Gorlovkát éjfél óta bombázták/bombázzák a martalócok. Dzserzsinszkből, Artyemovszkból és Otradovkából ontották/ontják a rakéta és gránátesőt Gorlovkára. Ismét belehalt a tüzérterrorba legalább féltucat gorlovkai civil.

Sirokaja Balkaágyúzását már tegnap este negyed hétkor elkezdte a pribékhad tüzérsége.
Troickojéból este nyolc körül kezdték ágyúzni Novgorodot Valcman bérgyilkosai.
Jaszinovataját szorgosan bombázza este hét óra óta Avgyejevka irányából a martalóctüzérség. A városban négy civil esett áldozatul a valcmanista tüzérterrornak.
Mára virradóan a latorhorda a Marjinyka általuk uralt keskeny északnyugati sávjában lévő kórházat kiürítette. A gyerekbetegekért a szülők mentek-mennek, míg a felnőtt-mozgásképes-betegek saját lábukon voltak kénytelenek elhagyni a kórházat, és botorkáltak a népköztársaságiak állásai felé. Szerencsére értesítették a DNR-t az akcióról, és a kórház evakuálása “problémamentesen” zajlott-zajlik most is.
Kijev tegnap késő délután rémülten jelentette a Mariupol ellen megindított népköztársasági tankrohamot, amit Sirokino térségében megpróbáltak föltartóztatni, és tankcsata alakult ki. A DNR viszont jelentette, hogy ők nem tudnak semmiféle tankcsatáról-és hogy nem is indítottak semmiféle akciót. Ám mindezzel együtt is “fálámi fán”!-mert Igor Moszijcsuk rémülten makogta, hogy “rengeteg tengerészgyalogosunk odaveszett!” Moszijcsuk a Ljasko-féle csürhe jelese.
Moszkvában tegnap bejelentette a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma: augusztus folyamén négy újabb “gumkonvoj” éerkezik Donbasszba, valamivel több mint ötszáz kamionnyi humanitárius segítséggel.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/10/halnak-a-civilek-donbasszban/



A demilitarizált (van ilyen!) Novolaszpát ma reggel rohammal bevette a valcmani latorhad 72. dandárja. A Minszk 2.0 aláírása óta ez az első eset, hogy valamelyik fél bevonult egy-a pufferzónában fekvő donbasszi településre.

novol
A DNR fölháborodottan tiltakozott ma délelőtt a minszki megállapodás ilyen rendkívül súlyos megsértése miatt.
Aztán rájöhettek, hogy tiltakozással sokra nem mennek. Inkább tenni kell. A közeli Sztaroignatovkából átrándultak néhányan, és “rábeszélték” a jobbszektorosokkal földúsított brigantibandát, hogy távozzanak!
Legfőképpen a jobbszektorosok makrancoskodtak! Végülis helyi idő szerint fél tízre belátták, hogy a népköztársaságiaknak nyomósabb érveik vannak. Vélhetőleg Caporaléknak rossz közérzetük lesz, ha a mostani kánikulában nyugati szellő fog fújdogálni. (Hacsak a népköztársaságiak el nem földelik a tucatnyi latorhullát.)
https://balrad.wordpress.com/2015/08/10/uj-het-kezdodott-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése