rom
Komoly dilemma előtt állnak Donbasszban a népfelkelők csapatai. Megoldást kell kitalálniuk egy csomó település latormentesítésére. Donbassz északi területein a kibontakozott népköztársasági offenzíva ugyanis háborús bűncselekményekbe ütközik. A valcmanista latortüzérség semmire tekintettel nem lévő taktikájába-a városok lakótelepei közé telepített latorütegek jelentette problémába. Amelyek ráadásul nem is akármilyen fegyverekkel rakták tele Észak-Donbassz városait. “Grad” és “Uragan” rakéta-sorozatvetők meredeznek (Дзержинск)Dzserzsinszkben, (Голубовское)Golubovszkojéban, (Желобок)Zsjelobokban, (Золотое)Zolotojéban és (Новотошковка)Novotoskovkában. Körbevéve lakótelepekkel.
Az ilyen latortüzérségi állásokból aztán viszonylag nyugalomból lőhették többek között ma reggelre virradóan pl. (Стаханов)Sztahonovot és (Зоринск)Zorinszkot. Sztahanovot ráadásul kazettás bombákkal megtümött “Uragan”-rakétákkal bombázták ismét.
kaze
(Дебальцево)Djebalcsevo és (Попаснaя)Popasznaja viszik most a prímet a harctéri cselekmények között. Popasznajából a jelentések szerint ma reggelre kivonultak valcman martalócai. A gyebalcsevoi katlan már nagyon-nagyon szűk a sok hiénának.


(Светлодарсk)Szvetlodarszkban már óriási volt ma reggelre a pánik a valcmanista martalócok között. Jelentések szerint az éjszaka összefogdostak mintegy száz helyi lakost és a polgármestert, és túszként-mintegy élő pajzsként-akarja őket felhasználni a latorhorda.
Gyjebalcsevoban pedig ma reggelre telerakták sebesült martalócokkal a “fegyverszünetet” ellenőrző orosz katonai megfigyelők szálláshelyét-és ott hagyták őket.
Avgyejevkában kegyetlen közelharc tombol.
(Селидово)Szelidovo nyugati határaiban veszett iramban ásta a lövészárkokat egész éjjel a latorhorda.
(Майорск)Majorszkból mára virradóan ismét rakétázta Gorlovkát a latortüzérség. Ma éjjel Gorlovka 57. számú “kolóniájának” egyik tömbházát érte találat. Nyolc helyi lakos halt bele.

“Túlélési gyakorlat” Gorlovkában-élesben!
(Красный Партизан)Krasznyij Partizanban “berendezkedett” a milicia, és teljesen ellnőrzése alá vonta a Gorlovka-Donyeck autópályát.


Donyeck és a repülőtér éjszakája “nyugodt” volt!
Mariupolról és környékéről ugyanez már nem mondható el. Egész éjjel lőtt a milicia tüzérsége, de ez a pribékek számára még az elviselhetőség határain belül volt.
Pervomajszk határában tegnap késő délután egy latorkommandó elfogta és kivégezte a város polgármesterét Jevgenyij Iscsenkot, és a társaságában lévő három orosz állampolgárságú segélyosztó személyt. A népköztársasági erők óriási akciót indítottak a banda kézrekerítésére.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/24/donbassz-tapor-a-derekszijba-tuzve/