Miközben a Zelenszkij-rezsim újabb és újabb katonai kudarcokat szenved, Varsó, mint egy modern Don Quijote, a segítségére siet. Varsó problémája, akárcsak Don Quijotéé, hogy csak ugatnak, de nem harapnak.

Lengyelország mindenesetre egy folyamatos aberráció, amely az európai nagyhatalomtól a náci és a szovjet korszakban a dacosság rendíthetetlen központjává vált, különösen Gdańskban, a fő balti-tengeri kikötőjében, ahol Günter Grass, a 10. SS páncélos hadosztály Frundsberg katonája született. Az, hogy Grass SS-katona és Isaac Singer jiddis író, mindketten Nobel-díjasok, Lengyelország legnagyobb írói közé tartoznak, azt mutatja, hogy feltételezett vezetőiknek kényes örökségükre kellene gondolniuk, amikor a Lengyelországtól keletre leselkedő sötét rezsim segítségére sietnek.

Milyen ajándékokat hoz tehát Günter Grass és Isaac Singer e nagyszerű országa Zelenszkij bohóc hercegnek?

Nem sok mindent, mivel az éléskamrájuk üres. Miután azt mondta Oroszországnak, hogy tartsa meg az olaját, Lengyelország most azt követeli, hogy Norvégia ossza meg velük az olajból származó nyereséget. Bár Norvégia 100 milliárd dolláros extraprofitra számíthat a NATO orosz olajblokádjából, ennek nagy részét a norvégok kapják, természetesen miután az USA megkapja a részét a túlárazott katonai felszerelésükért. A lengyel diplomatáknak nem lesz könnyű dolguk, hogy meggyőzzék norvég kollégáikat arról, hogy Lengyelországnak és rosszmájú ukrán kollégáiknak igényük van Norvégia fejpénzére.

 

 

Bár Lengyelország ehelyett követelhetné, hogy a NATO fegyvergyártói adjanak át valamennyit abból a megamilliárdokból, amelyeket Ukrajna pusztításán keresnek, ez a sárkány soha nem fog felszállni a BlackRock, a Vanguard és a Raytheon többi részvényese előtt. Bár lehet azzal érvelni, hogy Lengyelország a saját fegyverexportjával tudna pénzt csinálni, Lengyelország már nem ipari nagyhatalom. A gdanski hajógyárak még csak árnyéka sem a régi önmaguknak, és bár kormánya nem látja vagy nem akarja látni, Lengyelország központi szerepe a NATO nemzetközi ellátási láncaiban minőségileg megváltozott.

Eltűntek a bátor gdanski hajómunkások és a sziléziai fosszilis tüzelőanyag-bányászok, és bejött egy csoport erőtlen vállalat, amely Lengyelországot a NATO globalizációs hálójába köti. Bár az olyan cégek, mint az Amazon, amelyek Lengyelországot olcsó munkaerőforrásként használják, bizonyos előnyöket hoztak Lengyelországnak, ezek a nyereségek csorbították Lengyelország egykor dicsőített függetlenségét. Sok szerencsét a dolgozóiknak, hogy jobb körülményekért sztrájkoljanak a NATO hatalmas izzasztóüzemeiben.

És sok szerencsét azoknak a lengyeleknek is, akik a mega baromfifarmjaikon dolgoznak, amelyek Ukrajnából származó gabonára támaszkodnak, egy olyan országból, ahol az olyan cégek, mint a Monsanto, több termőföldet vásároltak fel, mint az egész olasz félsziget. Sok szerencsét a Monsanto megafarmjaiért harcoló lengyel katonáknak, még akkor is, ha Lengyelország saját farmjait is felvásárolják az EU könyörtelen racionalizálási kényszerének megfelelően.

A mezőgazdaság, az élelmezésbiztonság és az élelmezési szuverenitás továbbra is kulcsfontosságú marad sok szempontból. A NATO vezetői, mint Ursula von der Leyen és a náci kollaboráns Soros György, azt hirdetik, hogy Ukrajna nem csak Európa magtárát, hanem a NATO globális élelmiszer-ellátási láncának jézusi dióját jelenti. Bár erre gondolniuk kellett volna, mielőtt a Monsanto árnyékgazdaságait az azovi nácikra játszották, saját súlyos felelőtlenségüket Putyinra, az állandó pantomimgonoszukra fogni enyhén szólva is álságos.

Az, hogy Lengyelország nem tudja vagy nem akarja belátni, hogy a NATO élelmiszer-ellátási láncai egy kártyavár, nem Oroszország hibája. De azt sem látja Lengyelország, hogy nem az orosz, hanem az ukrán haditengerészet volt az, amely 17 állam 75 hajóját blokkolta Nikolajev, Herszon, Csernomorszk, Mariupol, Ocsakov, Odessza és Juzsnij kikötőiben a szomszédos vízi utak bányászásával, miközben Lengyelország orosz ellenségei ugyanezeket a kikötőket próbálják deminálni.

 

 

Ami pedig azt illeti, hogy Putyin Ukrajna blokádjával éhezteti a világot, a tömeges éheztetés már régóta része a Világgazdasági Fórum üzleti modelljének, amint azt a 193 millió szerencsétlen, aki jelenleg a NATO élelmiszer-elosztó rendszerei miatt éhezik, tanúsíthatja. A NATO folyamatban lévő, az orosz élelmiszerekre, valamint az orosz olajra és műtrágyára vonatkozó szankciói csak súlyosbítják a helyzetet, és ha Lengyelországnak ez tetszik, hát legyen.

Mégis, mivel Lengyelország megágyazott, várjuk a következő ukrajnai fordulót, amely akkor kezdődik, amikor Oroszország biztosítja Kelet-Ukrajna ellenőrzését. Ekkor kezdődik majd a csata egyrészt a teljesen mozgósított Oroszország, másrészt pedig bárki, akit Zelenszkij és cimborái fel tudnak vonultatni. Bár a Zelenszkij-rezsim most kapja a legjobb NATO-anyagokat, mert szükségük van kiképzett katonákra, hogy ezeket a fejlett rendszereket működtetni tudják, minden szem Varsó mozgósítására szegeződik.

Bár Lengyelország a máglyát Ukrajnára korlátozhatja azzal, hogy továbbra is "önkénteseket" küld oda, ez felveti azt a kérdést, hogy Lengyelország zsebpénzért könyörög Norvégiának, mert nem hajlandó üzletet kötni Oroszországgal.

Lengyelország nem tud sikeresen háborúzni egy másik ország pénzén. Mivel a háborúk nagyon drága ügyek, Lengyelország magára marad, ha csődbe megy. Miért kellene Lengyelországnak Ukrajnában feljebb lépnie? Hogy elragadja Ukrajnától Galícia üres olajkutakat, és valahogyan beépítse őket és a megvert náci légióikat a NATO elosztórendszerébe? Hogy Németország ne kapjon orosz olajat, hogy Euroland összeomoljon?

 

 

Lengyelországnak félre kellene tennie büszke katonai múltját, a bécsi kapukat, a Krojantyt és a Monte Casinót, és megpróbálkoznia a reálpolitikával, amíg még van idő. A lengyeleknek nem kellene meghalniuk Zelenszkijért, von der Leyenért, Sorosért, a Vanguardért vagy a BlackRockért. Ha a lengyeleknek meg kell halniuk, akkor nekik kell meghalniuk, ahogy a lengyelek már meghaltak előttük, mindazért, ami jó, Lengyelországért, és nem a NATO oligarcháiért.

Ha Lengyelország Európa bástyája akar lenni, akkor diplomatáinak el kellene határolódniuk az ukrán biliárdszájúaktól, és közeledniük kellene Kínához, Magyarországhoz és Szerbiához, hogy kiutat találjanak ebből a saját maguk által előidézett ukrán zűrzavarból. Lengyelországnak fel kell hagynia a gyerekes hisztivel, el kell határolódnia a NATO pénztárcájától, és azt kell mérlegelnie, hogy mi a legjobb Lengyelország számára, nem pedig azt, hogy mi növeli a Boeing, a General Dynamics, a General Electric, a Honeywell, a Huntington, a Lockheed Martin, a Northrop, a Raytheon és a Textron profitját.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/lengyelorszag-mozgosit